Clafoutis med aprikoser

Clafoutis med aprikoser

Utrolig nok så er dette den første clafoutis oppskriften jeg publiserer her på bloggen. Dvs denne oppskriften på lettvint epledessert er jo egentlig en clafoutis den og, jeg har bare kalt det for noe annet.

En clafoutis er i prinsipp en type pannekakedeig som helles over frukt i en form (eller panne som her) og som da stekes til den er lett og luftig og gjennomstekt. Den smaker aller best lunken fra ovnen, men også helt avkjølt. Den kan gjerne varmes litt opp om det ønskes.

Som med de fleste kaker som kan serveres varmt så er vaniljeis strålende tilbehør. Lett pisket krem er heller aldri feil.

for en stor clafoutis som er nok til 8-10 personer trenger du

  • ca. 1 kg aprikoser
  • ca. 50g smør
  • 4 egg
  • 2dl melk
  • 100g sukker
  • finrevet skal av en halv sitron
  • 1 ts vaniljeesktrakt
  • 15o g hvetemel
  • mandelflak og melis til pynt

du trenger en ildfast stekepanne eller form diam. ca. 28cm, høyde ca. 4 cm

ovn temp 200C

Skyll aprikosene og fjerne stenene. Dette gjør du ved å skjære de rundt på langs, vri de to halvdelene mot hverandre slik at de løsner og vipper stenen ut med skje eller kniv fra den ene halvdelen.

Smelt smøret i stekepanne og ha i aprikosene.

Clafoutis med aprikoser

Hvis du har noen tørkede aprikoser kan du skjære de i mindre biter og ha de opp i pannen de også.

Clafoutis med aprikoser

Visp sammen egg, melk, sukker, sitronskall, vaniljeekstrakt og hvetemel og hell det over aprikosene. Sett det hele i forvarmet ovn og stek i ca. 45 minutter. Test med kakepinne før du tar den ut av ovnen, kaken skal være helt gjennomstekt.

Clafoutis med aprikoser

Mot slutten av steketiden kan du gjerne strø over noen mandelflak slik at de får litt farge. La kaken avkjøle noe, strø litt melis over og server mens den fortsatt er lunken.

Clafoutis med aprikoser

Kommentarer

  1. Reply CLAFOUTIS MED SOMMERBÆR - Mat Pa Bordet 24. juli 2017

    […] har tidligere laget calfoutis med aprikoser og  clafoutis med moreller (følg lenkene for å komme til oppskriftene) men denne er noe […]

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »