Jeg kjøpte tre fantastiske agurker på Bondens Marked forrige lørdag. Jeg har beundret de hele uken…
Jeg visste hva jeg skulle lage med de – jeg har laget disse syltede agurkene før, men jeg kom aldri så langt til å legge ut oppskrift og bilde på blogg. Sånn er det bare, kan jo ikke blogge om alt jeg spiser så snart jeg spiser det…
Oppskriften er super enkel – agurkene marineres mer enn syltes, men sånn er det og de er klar til å spises etter en times tid. Men la de gjerne ligge lengre – jeg synes de blir enda bedre etter et døgn.
Og hvordan skal du spise de? Jo, jeg liker å spise de for seg selv – en rask snack akkurat som du ville gjort med en gulrot. De smaker også helt fantastisk i salat – en grønn salat eller en potetsalat for eksempel. For ikke å snake om som tilbehør til spekemat eller på en blings – jeg tenker roastbiff og agurker på godt brød for eksempel. Jeg er sikker på at du finner mange anledninger til å spise de.
Jeg følger sånn nogenlunde en oppskrift fra boken One good dish av David Tanis (kan kjøpes på Amazon).
Syltede agurker (raske)
- 3 mellomstore agurker (10-15cm lange), ca. 500g
- salt og pepper
- 2 – 3 hvitløksfedd i virkelig tynne skiver
- chiliflak
- 2 ss hvitvin- eller eplesideeddik
- fersk dill
- limejus
Vask agurkene og skjær de på langs i båter. Legg agurkene i et keramikk- eller glassfat.
Kvern godt med salt og pepper over agurkene og strø chiliflak (mengde må du nesten bestemme selv, jeg tar ca. 1/4 ts), hvitløk og litt dill over de. Hell eddiken over og bland det hele godt, men forsiktig, sammen med hendene.
Dekk agurkene til, sett de kjølig og la de trekke 1 times tid eller mer.
Før servering har du over saften av en lime og strør litt ekstra dill over.
PS: Ønsker du å lage ordentlige syltede agurker finner du en fantastisk god oppskrift her.
Hvor lenge er disse holdbare? Bør de legges i tett embalasje?
Hei Dagny
De holder seg fint noen dager i kjøleskapet. Jeg har oppbevart de på fatet med litt plast over.