HVITLØKSSNURRER

HVITLØKSSNURRERFor noen uker siden var det bursdager i fleng hjemme hos oss. Det innebar selvsagt mye kakebaking men også, ja, hva skal jeg kalle det…partymat… Mat som er lettvint å lage, faller i smak hos de fleste, kan gjerne spises med fingrene og som metter. Det ble en del salater, kylling på spyd men også disse herlige hvitløkssnurrene. Var det noen igjen av disse når kvelden var omme?  Neida, borte vekk var de og jeg var bare glad for at jeg iallfall fikk smakt den ene som jeg hadde revet fra resten under fotograferingen.

Prinsippet er utrolig enkelt. Man lager en pizzadeig, ruller den ut, smører godt med hvitløkssmør og ruller det hele sammen til en pølse. Deigen skjæres i skiver og stekes i langpanne. De smaker selvsagt aller best rett fra ovnen men er like gode om de serveres samme dag som de er bakt. Varm de gjerne litt opp i ovnen før du serverer de om du husker på det.

De egner seg også fint til frysing. Bryt de da opp i enkelte snurrer eller rader med snurrer. La de tine på benken eller i ovnen. Og igjen, server de gjerne lunkne.

Hvitløkssnurrer – deigen

 • 450g hvetemel
 • 50g hvetekli
 • 1/2 pakke tørrgjær
 • 1/2 ts salt
 • ca. 3.5 dl vann
 • 1 ss olivenolje

Hvitløkssmør

 • 150g myk smør
 • 5 hvitløksfedd
 • salt. pepper, hvitløkskrydder
 • en god håndfull grovhakket persille
 • 100g ost (valgfritt)

ovn temp 200C

Lag pizzadeigen. Bland hvetemel, hvetekli, tørrgjær og salt. Bruker du kjøkkenmaskin er det bare å sette eltekroken i sving og helle i vann og olivenolje. La maskinen elte deigen til den er glatt og smidig.

Lager du deigen for hånd rører du inn vann og olivenolje og elter så deigen for hånd til den er glatt og smidig.

Dekk deigen til, sett den et lunt sted og la den heve til den er dobblet i størrelse – det tar ca. en time.

Lag hvitløkssmøret imens. Bland smør, hvitløk og persille ved å mose det sammen med gaffel. Jeg liker å krydre videre med litt kvernet salt, pepper og ristet hvitløk. Sett smøret til side.

Når deigen er ferdighevet har du den over på en melet flate og elter den lett. Rull den så ut til en firkant ca. 30 x 50cm. Smør hvitløkssmøret jevnt over deigen. Strø ost over det hele om du ønsker og rull deigen sammen.

Skjær deigen opp i 15 like tykke skiver. Sett skivene i en bakeform kledd med bakepapir. Dekk snurrene til og la de heve et lunt sted en halvtimes tid.

Sett snurrene i forvarmet ovn og stek i 25-30 minutter

HVITLØKSSNURRER

Snurrene kan gjerne spises varme fra ovnen. Skal du servere de senere kan du varme de raskt opp i ovnen.

HVITLØKSSNURRER

 

Kommentarer

 • Reply Anette Jensen 3. november 2017

  Heisann! Jeg tenkte å lage disse, men ser at det er noe rødt på hvitløkssnurrene, og dette er ikke oppgitt hva er i oppskriften! Så lurer på hva det røde er? Ser i tillegg at det røde ikke er inni snurrene, men bare på kanten oppå? Hvordan gjør du det?

  • Reply Mat På Bordet 6. november 2017

   Hei Anette! Jeg mener å huske at jeg brukte en osteblanding av cheddar og mozzarella. Tenker at det er cheddaren du ser som har fått litt farge i ovnen 🙂

 • Reply Elisabeth 8. februar 2017

  Bakte disse på mandag og har nesten ikke tenkt på annet siden! De er rett og slett himmelske! Planen var å fryse flesteparten, slik gikk det absolutt ikke, så jeg prøver igjen i morgen! Mannen er ikke så begeistret for suppe til middag, men med disse på siden var det greit

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »