Yepp du leste riktig – 10 minutter brownies – fordi det tar 10 minutter å lage røren og sette den i ovnen. Ingen fancy ingredienser, ingen smør som skal røres, ingen sjokolade som skal smeltes – neida, her er det bare å finne frem ingredienser (som du antageligvis har stående i skapet allerede) og sette i gang.
Er du ikke helt overbevist så lagde jeg disse i dag (onsdag 7.10) på snap (matpaabordet heter jeg der også). Snap’en lever bare i 24 timer så se den nå med en gang. Rekker du ikke å se den, så er det bare å følge instruksene i oppskriften under, den er jo enkel å lage!
10 minutter brownies
ingredienser
200ml rapsolje eller olivenolje som egner seg for baking
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt
100g hvetemel
200g sukker
80g kakao (ca. 6 store spisekjeer)
1/2 ts bakepulver
ca. 1/4 ts salt
fremgangsmåte
Ovn temp 180C
Kle en bakeform på ca. 25x20cm med bakepapir. Bruker du større form justerer du ned steketiden, bruker du mindre justerer du opp.
Mål opp oljen i et beger og rør inn egg og vaniljeekstrakt med en gaffel.
Ha hvetemel, sukker, kakao (den kan gjerne siktes), bakepulver og salt i en bolle og rør ingrediensene sammen.
Ha det våte i det tørre og rør sammen til du har en glatt deig. Hell deigen i formen og sett den i forvarmet ovn. Stek i ca. 20 minutter eller til en kakepinne kommer ut rent.
La kaken brownies avkjøle på rist. Spises helst med det samme man kan også oppbevares i formen dekket med aluminiumsfolie en dags tid.
Hvor mange porsjoner er det til
Det bestemmer du egentlig selv 🙂
Jeg har skjært den i 24 ruter.
Hei! Kan den fryses?
Ja, det kan de 🙂
Hei!
Er det mulig å bake denne uten egg?
Hei Sofie
Da må du evt bruke en eller annen form for eggerstatning….
Den ble god 🙂 Syns kanskje den var litt lite søt, og en anelse mye kakao, men den var veldig saftig og god!
Så bra! Da kan du reglere det neste gang du baker den Linda Marie – litt mindre kakao og litt mindre sukker 🙂
Jeg er fri for vaniljeekstrakt, så hvor mye ekte vaniljesukker bør jeg bruke? Jeg har også en hel vaniljestang, kan bruke den hvis du anbefaler det..?
Brukte ca 1,5 ts av Dr. Oetker vaniljesukker, får håpe det ble bra 🙂
Hei Linda Marie – fikk ikke svart deg deg før du bakte – ble det bra?