Squashpai

squashpai

Sjekk denne vakre paien! Grønn og gul squash i fine skiver lagt i en spiral på en pizza bunn.

Nå har jeg laget en kant med deig rundt den for jeg innbilte meg at den det trengtes, men egentlig så tror jeg at det hadde gått helt fint uten. Den innerste spiralen er den vanskeligste (og det er også der du begynner) men etterhvert så kjenner squashen sin plass og legger seg velvillig inn til de andre.

Ja, det tar litt tid, men se på resultatet. Dette er noe du har lyst å servere en kveld du har litt tid, eller kanskje når du har gjester.

Lek gjerne med smakene her, squash er så nøytral i smaken at det lar seg kombinere med det meste.

Squashpai, 4-6 personer

ingredienser
  • en halv porsjon pizzadeig*
  • 2-3 ss  gul pesto**
  • 1 mozzarella ost
  • fersk parmesan
  • 2 squash, gjerne en gul og en grønn
  • et par kvister timian
  • salt, pepper
fremgangsmåte

*bruk gjerne pizzadeigen fra denne oppskriften

**eller annen pesto, en rød pesto (laget av en blanding av tomater og soltørkede tomater) kunne også passe

Ovn temp 200C

Bruk gjerne en paiform med løs bunn.

Rull deigen ut til en litt større sirkel enn paiformen. Løft deigen over i formen og press deigen mot kanten. Skjær av overskuddet.

Smør bunnen godt med pesto og fordel 2/3 av mozzarellaen på toppen av det. Riv litt parmesan over det igjen.

Skjær squashen på langs. Bruk en ostehøvel eller en mandolin for å skjære squashen i strimler. Begynn i midten og legg squashen på høykant med den fargede kanten opp i en spiral. Spiralen kan gjerne være litt løs.

squashpai

Fordel resten av mozzarellaen på toppen av pizzaen, dytt det gjerne ned innimellom squashen. Kvern over litt salt og pepper, pynt med litt timian. Riv gjerne litt ekstra parmesan over paien.

squashpai

Sett pizzaen i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter. Paien skal ha fått litt farge og osten skal boble.

squashpai

La paien avkjøle litt før servering. Spis den vakre paien med andakt.

Kommentarer

  • Reply Karianne 17. august 2017

    Ser nydelig ut, må lage denne så fort som mulig! Men noen spørsmål:
    – Hvor får jeg tak i gul pesto? Vil gjerne prøve denne, men finner den ikke i butikken…
    – Kan jeg bruke paideig istedenfor pizzadeig?
    – Hvor stor er paiformen?
    Tusen takk for mange gode oppskrifter, gleder meg til å prøve denne! 😀

    • Reply Mat På Bordet 19. august 2017

      Hei Karianne! Den gule pestoen er fra Helios, men du må gjerne bruke hvilken som helst pesto. Ja, du kan bruke paideig istedenfor pizzadeig, ikke noe problem. Har ikke paiformen foran meg akkurat nå og er litt usikker på om dem er 24 eller 28cm diameter. Paien kan i grunnen lages i hvilken som helst størrelse. Lykke til!!

  • Reply Marius 23. april 2016

    Flott pai,men hva heter pizzahjulet? Hvor får en tak i noe slikt? 😀

    • Reply Mat På Bordet 25. april 2016

      Hei Marius
      Pizzahjulet kjøpte jeg på loppemarked en gang. Det står Travco på den ene siden og Taiwan på den andre lol 🙂

  • Reply mariannepaalandet 24. januar 2016

    Hei – for en nydelig pai! jeg lagde den i går til stor halloi, var forberdet på at den skulle se bedre ut enn den smakte da jeg ikke er veldig glad i squash og synes det var litt spedt med ingredienser. Men, opplevde at squashen ga fra seg mye væske, samtidig som den var litt tørrstekt på toppen? Rart også med en pai uten eggestand eller noe som «fylller» opp, men summasummarum; kult spise!

    • Reply Mat På Bordet 25. januar 2016

      Så hyggelig å høre Marianne.
      Ja, det er en noe uvanlig pai i og med at den ikke har eggestand, men til denne paien så passer det fint, synes jeg.
      Og ja, det blir en del væske fra squashen. Du kunne prøve å forsteke paideigen først, det kan hende at den da vil absorbere væsken bedre.

  • Reply Karoline Vik 2. november 2015

    Bruker du fersk mozzarella i vann? 🙂
    Nydelig pai!

    • Reply Mat På Bordet 3. november 2015

      Hei Karoline
      Ja, jeg gjorde det.
      Men det er ikke en betingelse, du kan også bruke revet mozzarella. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »