Sjekk denne vakre paien! Grønn og gul squash i fine skiver lagt i en spiral på en pizza bunn.
Nå har jeg laget en kant med deig rundt den for jeg innbilte meg at den det trengtes, men egentlig så tror jeg at det hadde gått helt fint uten. Den innerste spiralen er den vanskeligste (og det er også der du begynner) men etterhvert så kjenner squashen sin plass og legger seg velvillig inn til de andre.
Ja, det tar litt tid, men se på resultatet. Dette er noe du har lyst å servere en kveld du har litt tid, eller kanskje når du har gjester.
Lek gjerne med smakene her, squash er så nøytral i smaken at det lar seg kombinere med det meste.
**eller annen pesto, en rød pesto (laget av en blanding av tomater og soltørkede tomater) kunne også passe
Ovn temp 200C
Bruk gjerne en paiform med løs bunn.
Rull deigen ut til en litt større sirkel enn paiformen. Løft deigen over i formen og press deigen mot kanten. Skjær av overskuddet.
Smør bunnen godt med pesto og fordel 2/3 av mozzarellaen på toppen av det. Riv litt parmesan over det igjen.
Skjær squashen på langs. Bruk en ostehøvel eller en mandolin for å skjære squashen i strimler. Begynn i midten og legg squashen på høykant med den fargede kanten opp i en spiral. Spiralen kan gjerne være litt løs.
Fordel resten av mozzarellaen på toppen av pizzaen, dytt det gjerne ned innimellom squashen. Kvern over litt salt og pepper, pynt med litt timian. Riv gjerne litt ekstra parmesan over paien.
Sett pizzaen i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter. Paien skal ha fått litt farge og osten skal boble.
La paien avkjøle litt før servering. Spis den vakre paien med andakt.
Ser nydelig ut, må lage denne så fort som mulig! Men noen spørsmål:
– Hvor får jeg tak i gul pesto? Vil gjerne prøve denne, men finner den ikke i butikken…
– Kan jeg bruke paideig istedenfor pizzadeig?
– Hvor stor er paiformen?
Tusen takk for mange gode oppskrifter, gleder meg til å prøve denne! 😀
Hei Karianne! Den gule pestoen er fra Helios, men du må gjerne bruke hvilken som helst pesto. Ja, du kan bruke paideig istedenfor pizzadeig, ikke noe problem. Har ikke paiformen foran meg akkurat nå og er litt usikker på om dem er 24 eller 28cm diameter. Paien kan i grunnen lages i hvilken som helst størrelse. Lykke til!!
Hei – for en nydelig pai! jeg lagde den i går til stor halloi, var forberdet på at den skulle se bedre ut enn den smakte da jeg ikke er veldig glad i squash og synes det var litt spedt med ingredienser. Men, opplevde at squashen ga fra seg mye væske, samtidig som den var litt tørrstekt på toppen? Rart også med en pai uten eggestand eller noe som «fylller» opp, men summasummarum; kult spise!
Så hyggelig å høre Marianne.
Ja, det er en noe uvanlig pai i og med at den ikke har eggestand, men til denne paien så passer det fint, synes jeg.
Og ja, det blir en del væske fra squashen. Du kunne prøve å forsteke paideigen først, det kan hende at den da vil absorbere væsken bedre.
Ser nydelig ut, må lage denne så fort som mulig! Men noen spørsmål:
– Hvor får jeg tak i gul pesto? Vil gjerne prøve denne, men finner den ikke i butikken…
– Kan jeg bruke paideig istedenfor pizzadeig?
– Hvor stor er paiformen?
Tusen takk for mange gode oppskrifter, gleder meg til å prøve denne! 😀
Hei Karianne! Den gule pestoen er fra Helios, men du må gjerne bruke hvilken som helst pesto. Ja, du kan bruke paideig istedenfor pizzadeig, ikke noe problem. Har ikke paiformen foran meg akkurat nå og er litt usikker på om dem er 24 eller 28cm diameter. Paien kan i grunnen lages i hvilken som helst størrelse. Lykke til!!
Flott pai,men hva heter pizzahjulet? Hvor får en tak i noe slikt? 😀
Hei Marius
Pizzahjulet kjøpte jeg på loppemarked en gang. Det står Travco på den ene siden og Taiwan på den andre lol 🙂
Hei – for en nydelig pai! jeg lagde den i går til stor halloi, var forberdet på at den skulle se bedre ut enn den smakte da jeg ikke er veldig glad i squash og synes det var litt spedt med ingredienser. Men, opplevde at squashen ga fra seg mye væske, samtidig som den var litt tørrstekt på toppen? Rart også med en pai uten eggestand eller noe som «fylller» opp, men summasummarum; kult spise!
Så hyggelig å høre Marianne.
Ja, det er en noe uvanlig pai i og med at den ikke har eggestand, men til denne paien så passer det fint, synes jeg.
Og ja, det blir en del væske fra squashen. Du kunne prøve å forsteke paideigen først, det kan hende at den da vil absorbere væsken bedre.
Bruker du fersk mozzarella i vann? 🙂
Nydelig pai!
Hei Karoline
Ja, jeg gjorde det.
Men det er ikke en betingelse, du kan også bruke revet mozzarella. 🙂