Kylling med sennep og honning

kylling med sennep og honning

Kylling med sennep og honning går rett inn i kategorien lettvint middag altså! Mer lettvint går det nesten ikke an å bli.

Hele retten settes sammen på 5 minutter og settes så i forvarmet ovn (håper ovnen din varmer raskt…) der den står i  30-40 minutter til sausen bobler og kyllingen er gjennomstekt. Du trenger altså ikke gjøre noen verdens ting etter at du har satt kyllingen i ovnen altså. Ok da, du skal kanskje ha noe til kyllingen og det må du selvfølgelig ta deg av. Jeg anbefaler ris (gjerne fullkorn) og noen lettkokte bønner.

Herlig ikke sant?

Og bare et ord om kyllingen – vær bevisst på hva slags kylling du kjøper. Les gjerne denne artikkelen og her finner du en oversikt over kyllingraser, fôr, oppvekstskår, osv.

Kylling med sennep og honning, 4-6 porsjoner

  • 4 hele kyllinglår delt i 2
  • 4 ss honning
  • 4 ss dijonsennep
  • 1 ss olivenolje
  • salt, pepper
  • et par kvister rosmarin

Ovn temp 180C

Legg kyllingen i en ildfastform. Rør honning, dijonsennep og olivenolje sammen. Smak den gjerne, det kan hende du vil ha litt mer sennep eller litt mer honning i blandingen.

Hell sennepblandingen over kyllingen. Kvern litt salt og pepper over det hele, legg rosmarinkvister på toppen og sett det hele i forvarmet ovn.

Kylling med sennep og honning

Kyllingen stekes i 30-40 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.

Kylling med sennep og honningServer kylling med ris (gjerne fullkorn) og lettkokte bønner.

Kommentarer

  1. Reply Nora 27. januar 2016

    Mmmm, denne skal absolutt prøves!

    • Reply Mat På Bordet 29. januar 2016

      Så bra Nora – det er kjempegodt – og kjempeenkelt 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »