
Enkel ovnsbakt kylling med chili og kokosmelk er det nyeste tilskuddet i denne genren av enkle middagsoppskrifter.
Prinsippet er enkelt. Legg kyllingen i en ildfast form eller stekepanne (slik jeg har gjort her – bare pass på at den tåler å stå i stekeovnen). Bland sammen en marinade og hell det over kyllingen. Sett i ovnen. Og det, mine damer og herrer, er det hele.
Mens kyllingen står i ovnen setter du over litt ris og damper noen grønnsaker. Du har også tid til å slappe litt av, eller gjøre andre presserende oppgaver. Eller du lar andre tar seg av de oppgavene – du lager tross alt middag…
Denne varianten gir deg en saftig kylling i en litt spicy saus. Nå er det ikke så mye saus her, men siden den er stappfull av smak trenger du heller ikke så mye. Ha litt ris og grønnsaker opp i skåler og topp med kylling og saus. Lime og frisk koriander er godt som tilbehør!
Gang gjerne oppskriften opp om dere er flere. Og husk å regulere steketid alt ettersom hvor store kyllinglår du bruker.

Prøv gjerne også disse variantene:
Enkel ovnsbakt kylling med chili og kokosmelk – 3-4 porsjoner
Kjøp gjerne økologisk kylling eller sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.
Kan man bruke vanlig kyllingfilet også her – eller blir det for tørt?
Hei Tone
Kyllinglår er ekstra saftige, bryst blir noe tørrere, men fortsatt godt 🙂
hilsen
ina