Enkel ovnsbakt kylling med chili og kokosmelk

Enkel ovnsbakt kylling med chili og kokosmelk

Enkel ovnsbakt kylling med chili og kokosmelk er det nyeste tilskuddet i denne genren av enkle middagsoppskrifter.

Prinsippet er enkelt. Legg kyllingen i en ildfast form eller stekepanne (slik jeg har gjort her – bare pass på at den tåler å stå i stekeovnen). Bland sammen en marinade og hell det over kyllingen. Sett i ovnen. Og det, mine damer og herrer, er det hele.

Mens kyllingen står i ovnen setter du over litt ris og damper noen grønnsaker. Du har også tid til å slappe litt av, eller gjøre andre presserende oppgaver. Eller du lar andre tar seg av de oppgavene – du lager tross alt middag…

Denne varianten gir deg en saftig kylling i en litt spicy saus. Nå er det ikke så mye saus her, men siden den er stappfull av smak trenger du heller ikke så mye. Ha litt ris og grønnsaker opp i skåler og topp med kylling og saus. Lime og frisk koriander er godt som tilbehør!

Gang gjerne oppskriften opp om dere er flere. Og husk å regulere steketid alt ettersom hvor store kyllinglår du bruker.

Enkel ovnsbakt kylling med chili og kokosmelk

Prøv gjerne også disse variantene:

Enkel ovnsbakt kylling med chili og kokosmelk – 3-4 porsjoner

Kjøp gjerne økologisk kylling eller sjekk her hos dyrevernalliansen hvilke kyllingprodusenter som er best på dyrevelferd før du går og handler.

ingredienser
  • 2 hvitløksfedd, finrevet
  • 1 ss finrevet fersk ingefær
  • saften fra 1 lime
  • 2 ss brun sukker
  • 2 ss sambal oelek (chili paste)
  • 1 ss olje
  • 1 ts salt
  • 200 ml kokosmelk
  • 6 kyllinglår
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C

Bland alle ingrediensene, unntatt kyllingen sammen i en bolle. Dette er marinaden.

Legg kyllingene i en ildfast form eller stekepanne som tåler ovnen.

Dytt gjerne skinnet godt under og rundt kyllingen slik at de blir små, avrunde ‘pakker’.

Enkel ovnsbakt kylling med chili og kokosmelk

Hell marinaden over kyllingen.

Enkel ovnsbakt kylling med chili og kokosmelk

Sett i varm ovn og stek i 30 – 45 minutter alt ettersom hvor store kyllinglårene er.

Sausen vil ha fordampet og tyknet litt, og kyllingene har fått litt farge.

Enkel ovnsbakt kylling med chili og kokosmelk

Server med ris og grønnsaker.

Enkel ovnsbakt kylling med chili og kokosmelk

Fordel sausen mellom porsjonene – det trengs ikke mye, for det har mye smak.

Enkel ovnsbakt kylling med chili og kokosmelk

Da er det bare å håpe at oppskriften frister!

Kommentarer

  • Reply Mette Meyer 7. desember 2021

    En av mine kylling favoritter, enkel og nydelig smak

  • Reply Ida Kristine Røed 31. august 2021

    Hei Ina 🙂

    Hva slags lår bruker du her?

    Ha en fin dag 🙂

    /Ida

    • Reply Mat På Bordet 9. september 2021

      Hei Ida
      Jeg har brukt overlår her 🙂

      ina

  • Reply Tone 4. desember 2020

    Kan man bruke vanlig kyllingfilet også her – eller blir det for tørt?

    • Reply Mat På Bordet 7. desember 2020

      Hei Tone
      Kyllinglår er ekstra saftige, bryst blir noe tørrere, men fortsatt godt 🙂
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »