ANNONSE

Lebkuchen – myke, tyske pepperkaker

Lebkuchen - myke, tyske pepperkaker

Lebkuchen er nok en tysk julefavoritt her hjemme – deilig myke pepperkaker trukket med en melis- eller sjokoladeglasur og pyntet (eller ikke..) med mandelskiver. Det finnes nok utallige varianter av denne tyske klassikeren, men dette er oppskriften vi bruker her hjemme. Akkurat passe krydret etter vår smak..

Lebkuchen – myke, tyske pepperkaker – lager ca. 25 stykk

  • 100g hasselnøtter
  • 150g mandler
  • 300g hvetemel
  • 1 ss kanel
  • 1 ss malt ingefær
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1 ts bakepulver
  • 150g brun sukker
  • 250g honning
  • 50g smør, romtemperert
  • 2 egg
  • 50g sukat eller apsikat

Melisglasur

  • 200g melis
  • melk

Sjokoladeglasur

  • 100g mørk sjokolade
  • 1 ts kokosolje

Pynt

  • mandelskiver

Ovn temp 180C

Ha hasselnøtter og mandler i en food processor og kjør til de er grovhakket.

Ha nøttene i en bolle sammen med hvetemel, kanel, ingefær, nellik og bakepulver. Rør sammen. Rør inn sukat/apsikat.

Rør sukker, honning og smør sammen i en annen bolle. Tilsett egg, ett om gangen og rør til glatt.

Ha det våte i det tørre og rør det hele sammen til en fast deig.

Bruk en iskremskje til å porsjonere ut deigen og sett de på en bakeplate dekket med bakepapir.  Sett Lebkuchen i forvarmet ovn og stek til gyldne, det tar ca. 20 minutter. La de avkjøle på rist.

Når de er helt avkjølt kan de pyntes med glasur og mandler.

Skal du lage melisglasur blander du melis med nok melk til at du får en noe rennende glasur. Dypp toppen av Lebkuchen i glasur og sett de rett side opp på en rist slik at glasuren kan stivne. Skal du pynte med mandelskiver gjør du det før glasuren stivner.

Skal du lage sjokoladeglasur smelter du sjokoladen over vannbad. Rør inn kokosolje. Dypp toppen av Lebkuchen i glasuren og sett de rett side opp på en rist slik at glasuren kan stivne. Skal du pynte med mandelskiver gjør du det før glasuren stivner.

Lebkuchen holder seg godt i tett kakeboks en ukes tid.

Lebkuchen - myke, tyske pepperkaker

Note: If you’d like this recipe in english, download a free copy of passion4baking The Magazine, the holiday issue, here – you’ll find the recipe on page 144.

Kommentarer

  1. Reply Bodil 9. desember 2016

    Spennende oppskrift og fine kaker 🙂 Er det melken i glasuren som gir så kort holdbarhet? Vil de kunne stå seg lenger enn en uke hvis melken byttes ut med eggehvite, vann eller sitronsaft?

    • Reply Mat På Bordet 10. desember 2016

      Hei Bodil

      Nei, jeg tenker at kakene holder lengre enn en uke – jeg var meget forsiktig der..

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »