Blomkålsuppe, enkelt og greit. Ikke noe dill dall, ok, bare litt.. Men bare gode rene smaker av grønnsaker – og bacon.
Bacon er selvsagt valgfritt. Lag gjerne en vegetarvariant uten bacon og ved å bytte ut kyllingkraft med grønnsakskraft.
Et tips til, om du vil virkelig ha silkeglatt suppe kjører du den glatt med stavmikseren (eller i food processoren) og heller den så gjennom en sil. Da får du restaurant standard på suppen din!
Blomkålsuppe
ingredienser
ca. 150g bacon (en pakke)
litt olivenolje
ca. 1 ss smør
1 løk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
3 gulrøtter, grovhakket
2 blomkålhoder, grovhakket
1 l kyllingkraft*
250ml melk
salt, pepper
finhakket persille til pynt
fremgangsmåte
*har du ikke kraft kan du bruke buljong
Stek bacon sprøtt i litt olivenolje i samme gryte som du skal koke suppen i. Ha bacon over på en tallerken.
Ha smør opp i gryta og stek løk og hvitløk til møre. De skal ikke ha farge, så pass på varmen. Ha opp i gulrøtter og blomkål og stek til gjennomvarmt. Fisk ut et par biter av blomklen for å pynte suppen med. Sett de til side sammen med baconet.
Hell opp i kyllingkraft og melk og kok opp suppen. La det småkoke en 20 minutters tid eller til grønnsakene er møre.
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller bruk en food processor. Smak til med salt og pepper.
Server suppen i skåler pyntet med bacon- og blomkålbiter. Strø litt persille og kvern litt pepper på toppen.
Den skal lages i løpet av påska. Men en ting jeg lurer på: hvorfor skal alle kokke-suppene kjøres i mikser? Det beste med blomkålsuppe er jo blomkål bitene.
Nydelig! Serverte den i dag i vegetarisk variant med grovere variant eltefritt brød og jeg må bare si at det blir laget mange ganger i fremtiden! Deilig og sunt, hva mer kan man ønske?
Den skal lages i løpet av påska. Men en ting jeg lurer på: hvorfor skal alle kokke-suppene kjøres i mikser? Det beste med blomkålsuppe er jo blomkål bitene.
Hei Tine
Ja, det kan du spørre. Jeg foretrekker å kjøre denne suppen glatt med det er selvsagt helt opp til en hver 🙂
Kan denne gjøres melkefri?
Hei Gerd Elisabeth
Det burde i utgangspunktet ikke være noe problem. Jeg har ikke prøvd det selv, men kanskje du kunne erstatte melken med soyamelk?
Nydelig! Serverte den i dag i vegetarisk variant med grovere variant eltefritt brød og jeg må bare si at det blir laget mange ganger i fremtiden! Deilig og sunt, hva mer kan man ønske?
Åh, for en god suppe det var! Serverte denne i dag, med gulrotrundstykker til. Stor suksess 🙂