Er du en av de som synes paideig er for mye jobb, for vanskelig eller for mye styr? Ja? Da er dette paien for deg! Hurra!
Jeg bruker nemlig filodeig for denne oppskriften – og den kjøper du ferdig. Du finner den vanligvis i kjøledisken ved siden av pizzadeigen. Og i motsetning til paideigen (som du forresten også kan kjøpe ferdig) synes jeg at filodeigen gjør paien visuelt spennende, litt annerledes og så får du en herlig sprø kant. Så det så.
Det tar bare 20 minutter å forberede laksepaien så skal den inn i ovnen der den skal stekes i 20-30 minutter litt avhengig av størrelsen på formen din. Relativt kjapt å tilberede altså. Tiden den tar for å stekes kan du bruke for å slappe av, dekke bordet, betale regninger, prate med barna, sette på en vask, eller hva du nå enn vil. Derfor er denne enkle laksepaien en lettvint middag som passer fint til hverdagen. Ja, og så falt den i smak hos alle her i familien ❤︎
Oppskrift følger under bildet.
Glad i pai? Ta en titt på disse oppskriftene også:
Skjær laksen i 4 porsjoner og krydre med salt og pepper. Har du en fiskekrydder blanding du er glad i så bruk den. Sitronpepper er også godt.
Sett laksen i forvarmet ovn og stek i ca. 5 minutter.
Mens laksen steker har du litt olivenolje i en stekepanne. Stek hvitløken noen minutter, ha så opp i spinaten. Stek videre mens du rører litt rundt til spinaten faller sammen. Dette tar bare et par minutter.
Finn frem en ildfastform (jeg brukte en stekepanne) og smør bunnen lett med litt smør. Legg et ark filodeig i formen og press den ned slik at den formes etter formen. Pensle hele arket med litt smør og legg et ark til på toppen. Fortsett til du brukt alle arkene. Samle de løse kantene og rull de sammen slik at du får en fin deig kant rundt paien. Har du noe ekstra smør kan du pensle kanten med den.
Fordel den stekte spinaten jevnt over bunnen av paien. Bryt laksen i biter (ikke for små) og fordel de i paien. Laksen vil ikke være gjennomstekt – den vil steke videre i paien.
Rør egg med fløte og krydre med salt og pepper. Du kan evt. også ha litt ost i blandingen om du ønsker. Rør inn dill.
Hell eggblandingen i paien og sett den i ovnen (som fortsatt er varm). Stek i 20-25 minutter eller til paien er gjennomstekt.
La gjerne laksepaien stå 5-10 minutter før den serveres og dryss gjerne litt fersk dill over paien før du setter den på bordet.
Paien er også god kald (hint – fin turmat altså, eller lunsj dagen etter…)
Denne lagde jeg på fredag og den var helt sinnsykt god. Det ble middag og kvelds den dagen, lunsj og middag i dag. Denne blir garantert lagd flere ganger!
Hei Ina,Dette høres veldig godt ut. Oppskriften din ser veldig fin ut og jeg tror jeg må prøve den en gang.når jeg lager laksepaipleier jeg istedet for spinat, dill og hvitløk, å ha i fetaost, vårløk, løk og litt ost. Den er alltid veldig populær i heimen
Denne lagde jeg på fredag og den var helt sinnsykt god. Det ble middag og kvelds den dagen, lunsj og middag i dag. Denne blir garantert lagd flere ganger!
Hei!
Denne oppskriften må testes:) Tror du man kan bytte ut noe av fløten med melk?
Det kan du Sigrid – bytt halvparten av fløten ut med melk for eksempel. Lykke til, håper det smaker!
Hei Ina,Dette høres veldig godt ut. Oppskriften din ser veldig fin ut og jeg tror jeg må prøve den en gang.når jeg lager laksepaipleier jeg istedet for spinat, dill og hvitløk, å ha i fetaost, vårløk, løk og litt ost. Den er alltid veldig populær i heimen
Hei Brit
Å takk for tips! Fetaost og laks er selvsagt en strålende kombinasjon 🙂 Skal prøve meg på denne flere varianter for dette var skikkelig digg 🙂