Jeg har fått ny gryte og elsker å lage mat i den. Helst bare i den slik at jeg slipper så mye oppvask. Som matblogger så går en stor del av dagen min med på noe så kjedelig som rydding og oppvask. Å slippe så mye jeg kan er derfor gull!
Så her har du en deilig kyllingsuppe, litt spicy, med nudler og masse grønnsaker. Du kunne selvsagt sløyfe kyllingen om du ville og lage en vegetarversjon, no problemo. Du kunne også bytte ut kyllingen med skalldyr for eksempel, tenker det hadde vært superdigg!
Nevnte jeg at dette er en rask og lettvint middag? Tar deg ca. 20 minutter bare sånn at det er sagt….
PS! hvis du er rask så kan du se hvordan jeg lagde suppen i dag på snap – jeg heter matpaabordet der og.
Alt i en gryte spicy kyllingsuppe – 4-6 porsjoner
ingredienser
1 ss rød currypaste
2 løk, grovhakket
4 fedd hvitløk i fine skiver
ca. 2cm fersk ingefær, skrelt og skjært i tynne staver
ca. 600g kyllinglårfilet skjært i ca. 3 cm biter
1 boks á 400g kokosmelk
1 l kyllingkraft eller -buljong*
1brokkoli i små buketter
3 gulrøtter i fine staver
1 rød paprika skjært i ruter
ca. 150g sukkererter, hele eller delt
ca. 200g nudler*
Forslag til garnityr
vårløk i fine skiver
fine skiver rød chili
grovhakket frisk koriander
limesaft
finrevet limeskall
grovhakkede peanøtter
fremgangsmåte
* jeg hadde noen nuddelposer liggende -type mr.lee – med krydderposer og brukte krydderposene istedenfor kyllingkraft/-buljong.
Ha alle ingrediensene til suppen klart. Dvs skrell, skjær, hakk alt som står på ingredienslisten.
Varm opp en stor gryte. Ha litt olje i og stek curypasten med løk, hvitløk og ingefær til det begynner å få litt farge. Ha opp i kyllingen og stek videre. Du skal ha god varme i gryta – dette skal gå kjapt. Kyllingen koker videre i suppen så den trenger ikke være helt gjennomstekt, men nesten. Ha opp i kokosmelken og rør den ut. Tilsett kyllingkraft/-buljong og la suppen koke opp. Smak til med salt. Synes du suppen kan være litt mer hot kan du tilsette mer currypaste.
Hvis du ikke skal spise middag med en gang kan du la suppen stå og trekke nå. Det tar i underkant av 5 minutter å få suppen ferdig nå og den er best når ikke grønnsakene og nudlene er overkokte.
Ha opp i brokkoli og la det småkoke i suppen ett minutt eller to. Ha opp i sukkerertene, så paprikaen og så gulrøttene. Ha opp i nudler. La det koke videre ett par minutter.
Server suppen med garnityr og spis med pinner og en skje.
Hadde denne i går, kjempegodt! Manglet brokkoli, så brukte frosne erter i stedet. Så raskt, så enkelt :o)
Så smart Ingrid – det gjelder å bruke det man har! 🙂
Supergodt! Virkelig opptur på en vanskelig mandag. Gleder meg allerede til rester i morgen 🙂
Å så hyggelig å høre Ingrid!
En god middag på en vanskelig dag er kjekt <3
Skal det være løk i, det står ikke på ingr.lista 🙂
Stemmer Siggi – det gjorde det jammen ikke…
Ja det skal løk i og nå står det også i ingredienslisten 🙂
Takk for at du sa fra!
Ser heilt perfekt ut!
Takk Julia – smakte bra også 🙂