Eltefritt frøbrød

eltefritt frøbrød

Ikke for å skryte, men sjekk det brødet!

Og tenk, den kan du lage du og! Har du ikke forsøkt å bake brød med den eltefrie metoden er det på høytid. Har du forsøkt allerede, ja da vet du hva jeg snakker om og det er bare å sette i gang.

Dette er loff med frø – men som jeg fikk høre på bakekurs av en meget dyktig baker (aka. Rune – finn han på Instagram som Sukkerbakeren)  – en langtidshevet loff har like mye næring som en hurtighevet grovbrød som du kjøper i butikken…

Eltefritt frøbrød

  • 500g hvetemel
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 2 ts Maldon salt eller lignende
  • 4 dl kaldt vann
  • 50g solsikkekjerner
  • 30g linfrø
  • 30g ristede sesamfrø

Ovn temp 250°

eltefritt frøbrød

Rør sammen hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle. Hell i vannet og rør sammen til en deig. Dekk deigen til og la den heve 12-18 timer på kjøkkenbenken.

Hell deigen over på et stykke bakepapir som du har strødd med hvetemel. Strø litt av frøblandingen over deigen og brett deigen over. Strø frø, brett igjen. Fortsett til du har brukt nesten alle frøene – du ønsker å ha noen igjen for å pynte toppen med. Dekk deigen til og la den hvile et par timers tid på kjøkkenbenken.

Etter 1.5 time hevetid er det på tide å sette på ovnen. Sett en ildfast gryte eller form i ovnen samtidig slik at den også blir varm.

Ta den varme gryten ut av ovnen. Løft deigen opp med hjelp av bakepapiret og lemp den over i gryta. Strø resterende frø på toppen, sett på lokk og sett gryta tilbake i ovnen.

Stek i 30 minutter på 250°. Sett temperaturen ned til 220°, ta lokket av gryta og stek videre i 15 minutter.

Ta gryta ut av ovnen og brødet ut av gryta. La brødet avkjøle helt på rist.

eltefritt frøbrødSkal du ikke spise brødet med det samme kan den gjerne fryses. Jeg liker å skjære brødet i skiver og fryse den. På denne måten kan du ta ut så mange skiver du trenger til enhver tid. Ha de et lite øyeblikk i brødristeren og de er som nystekte på en blunk.

Kommentarer

  1. Reply Merete 15. april 2016

    Ovnen min går bare til 230 gader

    • Reply Mat På Bordet 18. april 2016

      Hei Merete
      Da setter du ovnen på 230 og steker i 35 minutter og på 220 i 15minutter. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »