ANNONSE

Ostesnurrer med bacon

ostesnurrer med bacon

Ostesnurrer med bacon, eller var det baconsnurrer med ost – samma det…

Uten overdrivelse kan jeg fortelle at disse snurrene ble meget godt mottatt. Snurrene er godt fylt med en blanding av hvitløkssmør, ost, bacon og basilikum (bruk persille om du ikke har basilikum). De er stekt i en støpejernspanne men det er mest for bildets sin skyld – du får like gode snurrer om du bruker en hvilken som helst rundform. Og når det er sagt så trenger den heller ikke være rund…

Ostesnurrer med bacon

  • 400g hvetemel
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts tørrgjær
  • 2.5 dl melk
  • 1 – 2 hvitløksfedd
  • 50g myk smør
  • 2 ss grovahkket basilikum eller persille
  • 200g bacon
  • 200g revet ost, gjerne en blanding
  • pepper og evt. annen krydder

Ovn temp 180

Lag deigen. Bland hvetemel, salt og tørrgjær sammen. Bruker du kjøkkenmaskin, setter du den på mens du tilsetter væsken. La maskinen elte deigen til den er glatt og smidig, 15 – 20 minutter. Lager du deigen for hånd rører du væsken i melblandingen. Hell deigen så over på kjøkkenbenken og elt den for hånd til den er glatt og smidig.

Dekk deigen til og la den heve til det dobbelte på et lunt sted.

Sprøstek bacon mens deigen hever. Legg bacon over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir når den er ferdigstekt og la den avkjøle helt. Prøv å ikke smake for mye på det….

Finhakk hvitløken – bruk en eller to fedd avhengig av størrelse og hvor glad du er i hvitløk. Bland hvitløken med det myke smøret. Sett til side.

Hell deigen over på en melet flate og rull den ut til en firkant ca. 30x40cm stor.

Smør hvitløksmøret jevnt utover deigen. Sett 2-3 ss med sprøstekt bacon til side og strø resten jevnt utover deigen.

Sett en liten håndfull ost til side og strø resten jevnt over deigen. Topp med grovhakket basilikum eller persille.

Kvern litt pepper over det hele. Jeg kvernet også litt chili og ristet hvitløk over det hele for litt ekstra smak.

Press fyllet lett ned i deigen med hendene og rull så deigen sammen til en pølse. Skjær jevnstore stykker av deigen og sett de i en smurt form (ca. 20 cm i diameter).

ostesnurrer med bacon

Om du synes det var vel mye plass mellom snurrene kan du trykke de lett ned.

Dekk snurrene til og sett de et lunt sted til heving en 40 minutters tid.

Sett snurrene i forvarmet ovn og stek i ca. 30 minutter. Strø resten av baconet og osten på toppen og sett det hele tilbake i ovnen til osten på toppen har smeltet, ca. 5 minutter.

ostesnurrer med bacon

Server gjerne snurrene mens de fortsatt er lunkne eller helt avkjølt.

Her er et siste bilde av herligheten…

ostesnurrer med bacon

Ostesnurrer med bacon altså – det er bare å sette i gang og lage de!

Kommentarer

  1. Reply Martine 10. juni 2016

    Hei! Dette så fantastisk godt ut 🙂 Bare et spørsmål. Kan være meg som har oversett noe, men hvorfor står det 50g smør 2 ganger i ingredienslisten? Den ene er til hvitløksmøret, men fant ikke ut hva den andre var til.

    • Reply Mat På Bordet 10. juni 2016

      Nei, det kan du si Martine 🙂 Det skal bare være 1x50g smør og du har helt rett, den er til hvitløkssmøret. Har tatt den andre bort – takk for at du sa fra og god helg, håper du lager snurrene!

  2. Reply Kristin 21. mai 2016

    Hei, nå er jeg i gang med snurrene! Gleder meg til middag ☺️ Ett spørsmål bare, varmer du melken noe før du blander den med melet?

    • Reply Mat På Bordet 25. mai 2016

      Hei Kristin
      Jeg pleier vanligvis ikke det.
      Dvs om jeg har litt hastverk og vil at heving skal gå litt raskere så varmer jeg litt på melken slik at den ikke er iskald.

  3. Reply Cynthia 16. mai 2016

    Disse er nettopp ferdige og skal vi på picnic! De ser og lukter helt nydelig så satser på de smaker like god 😛 Takk Ina!!!

    • Reply Mat På Bordet 19. mai 2016

      Herlig Cynthia – glad for at de falt i smak!

    • Reply Mat På Bordet 25. mai 2016

      Så bra Cynthia – håper de smakte!

  4. Reply Marianne 11. mai 2016

    Hvor lang tid tar det å heve deigen dobbelt så stor når man bare har en teskje gjær?
    Mine hevde i godt over en time uten at deigen ble så mye større. Måtte bruke tørrgjær ment for søte deiger men det skal vel ikke ha så mye å si…

    • Reply Mat På Bordet 25. mai 2016

      Hei Marianne

      Nei det skal ikke ha hatt så mye å si. Det som godt kan ha hatt noe å si er hvor deigen din sto og hvor lenge du eltet deigen.
      Alltid vanskelig å beregne hvor langt tid det vil ta, men hvis jeg vil at det skal gå noe fortere setter jeg bollen på en varm baderomsgulv for eksempel. 🙂

  5. Reply Kjersti 11. mai 2016

    Så alldeles nydelig ut! Hvordan er det å fryse disse, tro? Og så varme dem opp litt ved servering.

    • Reply Mat På Bordet 19. mai 2016

      Ostesnurrene kan fint fryses Kjersti. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »