Sashimisalat med laks og mango

Sashimisalat med laks og mangoKan man egentlig skrive en ‘oppskrift’ for en salat? Jeg tenker det kommer litt an på salaten.

Denne salaten trenger ingen oppskrift. Mengder er litt tilfeldig. Ingredienser er litt tilfeldig. Og det synes jeg er fint. Det spiller ingen rolle om du ikke har granateple. Det spiller heller ingen rolle om du ikke har koriander – bytt de ut med noe annet.

Rå fisk er dog viktig. Men det trenger ikke nødvendigvis være laks. Jeg drømmer om å lage salaten med tunfisk. Ja, og du ser kanskje at det ikke er avokado i salaten. Det hadde også vært veldig godt, men jeg hadde ikke.

Lag salaten med det du har. Legg det pent opp på en tallerken – husk at det er viktig hvordan maten blir presentert og server med det samme.
Sashimisalat med laks og mango

Sashimisalat med laks og mango (ikke en oppskrift altså…)

ingredienser
  • laks uten skinn og ben (jeg brukte SALMA)
  • grønn salat  - jeg brukte feldsalat, mild i smaken og pen (he,he)
  • mango i skiver (bruk gjerne pakistansk mango som er ekstra søt)
  • agurk i skiver
  • granateplefrø
  • fersk koriander
  • ristede sesamfrø (ja, det er viktig at de er ristet, så mye bedre i smaken)
fremgangsmåte

Jeg begynte med å legge salaten på en tallerken. Så drysset, eller kanskje heller mer danderte, de andre ingrediensene på toppen. Avslutt med granateplefrø og sesamfrø.

Ønsker du en dressing er det flere muligheter her. Ponzusaus hadde vært godt. En avokadodressing hadde heller ikke vært dumt.  Jeg helte litt sesamolje (vær meget forsiktig med den, den har mye smak), soyasaus og saften av en halv lime over det hele.

Liker du det litt spicy kan du gjerne ha noen ferske skiver med chili på toppen. Og ja, litt finsnittet vårløk hadde også vært godt.

Uendelige muligheter her altså – gjør salaten din!

Sashimisalat med laks og mango

 

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »