Sommerens kyllingsalat

Sommerens kyllingsalat

Jeg liker å servere salater på denne måten – ikke blandet altså. Ingrediensene er fordelt rundt på fatet (eller bruk en stor skål/bolle) slik at alle kan forsyne seg av mer eller mindre av det de liker best/minst. Perfekt løsning for de mer kresne spiserne.

Litt salatdressing er fordelt over salaten, resten serveres i en liten skål ved siden av for de som vil ha mer.

Salaten har en noe ‘tex-mex’ preg. Kyllingen er marinert med typiske krydder og smaker fra det meksikanske kjøkkenet og selve innholdet i salaten er noe du ville ha fått servert om du for eksempel bestilte fajitas. Dressingen er en god blanding av fersk koriander, lime, hvitløk og yoghurt. Har du ikke yoghurt kan du også bruke rømme. Ja, og den lille flasken med det røde i, det er chilisaus selvfølgelig. Det smaker godt, også på salat.


SKIKKELIG GODE SALATER

Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!

Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.


SOMMERENS KYLLINGSALAT

ingredienser
  • 500g kyllingkjøtt - bryst eller lår
  • 3 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 1 ss spisskumin
  • 1/2 ss chilipulver
  • finrevet skall av 1 lime
  • 2 paprika, gjerne i forskjellige farger
  • 2 røde løk i tykke skiver
  • 2 avokado, skivet
  • ca. 200g salat (jeg brukte machemix)
  • 3 vårløk i skiver
  • ca. 200g cherrytomater, delt i to
  • en mango, i skiver
  • ca. 50g fetaost, i store smuler
  • en håndfull ristede gresskarfrø
  • olivenolje til steking, salt, pepper
Dressing
  • saften av en lime
  • 2 hvitløksfedd
  • en liten potte frisk koriander
  • 50ml olivenolje
  • 1 ts spisskumin
  • 1/4 ts chilipulver
  • ca. 150ml yoghurt naturell
fremgangsmåte

Bland olivenolje, hvitløk, spisskumin, chilipulver og limeskall sammen til en marinade. Legg kyllingen i den og mariner en halvtimes tid ved romtemperatur.

Stek paprika og løk i en stekepanne med litt olje i omganger. Grønnsakene skal få litt farge og ikke være helt gjennomstekte, altså fortsatt ha litt bit men gjerne litt godt stekte flekker. Ha de over i en skål etterhvert som de blir ferdige.

Skjær opp resten av grønnsakene og rist gresskarfrøene i tørr stekepanne om ikke du har ristede for hånd.

Lag dressingen. Kjør lime, hvitløk, koriander, olivenolje og krydder glatt i en liten food prosessor eller med en stavmikser. Rør inn yoghurten og smak til med salt og pepper.

Grill kyllingen. La den hvile mens du setter sammen salaten.

Sommerens kyllingsalatJeg legger salatblader nederst og danderer resten av ingrediensene samlet rundt omkring.

Kyllingen skjæres i skiver og får sin plass på fatet. Vårløk, fetaost og gresskarfrø strør jeg på til slutt. Hell gjerne litt av dressingen på toppen, og om du vil, litt chilisaus.

Sommerens kyllingsalat

Sånn! Ser ikke det godt ut?

Om du ikke synes det er nok med ‘bare’ salat kan du gjerne servere quesadillas på si – oppskrift på noen knallgode quesadillas med korianderpesto finner du her. 

PS. Når du kjøper kylling, så tenk litt på hva slags kylling du kjøper. Sjekk denne tabellen for å få mer informasjon over kyllingraser, fôr, oppvekstkår, osv.

Kommentarer

  • Reply Kaja 30. juni 2016

    Hei! Jeg skulle gjerne kjøpt kokeboka di, den er utsolgt på tanum? Er det noen andre plasser jeg kan kjøpe den?

    • Reply Mat På Bordet 3. juli 2016

      Ja, ser at den er utsolgt der – har du prøvd Ark Kaja?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »