Pizza med squash, feta og grillede tomater

Pizza med squash, feta og grillede tomater

Vi har, som du kanskje vet, en vegetarianer i huset for øyeblikket. Med ‘for øyeblikket’ mener jeg ikke at jeg forventer at hun skal skifte mening og bli kjøttetende igjen, men at hun snart flytter. Når det er sagt så kan det jo hende at hun skifter mening, det får være opp til henne.

I mellomtiden tilrettelegger vi så godt vi kan og nyter alle av flere vegetarianske måltider. Det gjelder også for fredagspizzaen. Nå har jeg laget vegetarpizzza før – sjekk denne vegetarpizzaen  eller denne pizzaen med spinat og tomater  , denne aspargespizzaen eller denne capresepizzaen for eksempel så det er i grunnen ikke noe nytt. Her får du da enda en vegetarpizza oppskrift og den er knallgod – også for de som vanligvis liker kjøtt på pizzaen sin…

Oppskriften finner du under bildet.

Pizza med squash, feta og grillede tomater

Pizza med squash, feta og grillede tomater

ingredienser
Pizzadeig
 • 300g hvetemel
 • 1ts salt
 • 1ts tørrgjær
 • ca. 2dl lunkent vann
Topping
 • en boks ricotta
 • 1 hvitløksfedd, presset
 • 1 ts tørket basilikum
 • 1 ts tørket oregano
 • salt, pepper
 • 50g fetaost
 • 100g mozzarella
 • en liten løk i tynne skiver
 • en squash (jeg har brukt en halv gul og en halv grønn) i tynne skiver
 • en håndfull grillede tomater*
 • frisk oregano
fremgangsmåte

Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.

*for å lage grillede tomater skjærer du cherrytomater i to. Bland de med litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Legg de i en ildfastform med den skjærte siden opp og stek i ovnen på 180º , 30-40 minutter til de faller sammen og får litt farge. Lag gjerne mange med en gang, de tomatene du ikke bruker på pizzaen kan du ha i en salat eller på brødskiva dagen etter.

Lag deigen

Bland  hvetemel med  salt og tørrgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.

Alternativt kan du lage deigen om morgenen og sette den i kjøleskapet for heving. Ta den ut av kjøleskapet når du kommer hjem fra jobb, hell deigen over på en melet flate, dekk den til og la den komme til romtemperatur.

Rør ricotta med hvitløk og urter. Smak til med salt og pepper.

Del deigen i to og rull ut til en rund pizza. Smør halvparten av den smaksatte ricotta’en over bunnen. Strø litt feta og mozzarella på toppen. Fordel løken og squashen på pizzaen og strø noen grillede tomater på toppen av det igjen. Kvern litt pepper over det hele.

Lag den andre pizzaen på samme måte.

Sett pizzaen (en om gangen om ikke du har stor nok ovn til å steke begge samtidig) i forvarmet ovn direkte på den varme pizzastenen/bakeplaten. Stek i 5-7 minutter til osten bobler og pizzaen har fått litt farge.

Pizza med squash, feta og grillede tomater

Kvern litt frisk pepper over pizzaen og drys litt frisk oregano over det hele. Server med det samme!

Evt. rester smaker også godt dagen etter ♥

Pizza med squash, feta og grillede tomater

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »