Gratinerte nachos med kylling

gratinerte nachos med kylling

I forbindelse med mitt samarbeid med Santa Maria kommer jeg her med enda en tex mex oppskrift – gratinerte nachos med kylling! Nam, sier jeg bare♥

Dette kan vi gjerne spise på en ukedag. Lett å lage er det og om man unngår altfor mye ost, rømme og lager chips slik jeg viser deg her, så er den jammen ikke så dum på sunnhetskalaen. Og hva er gøyere enn å spise noe som smaker så godt og med fingrene om man vil på en ukedag!

Jeg har brukt flere Santa Maria produkter her – men det som er nytt og som jeg egentlig vil fortelle om er salsaen. I forrige innlegg for Santa Maria – se innlegget om burritos her –  fortalte jeg at taco sausen var blitt forbedret med tanke på mindre saltinnhold, ikke noe tilsatt sukker og mere tomater. Vel, salsa’en kommer nå også i ny og revidert utgave:

salsa1

(Pineapple salsa inneholder noe naturlig fruktsukker)

Salsa’en inneholder nå 81% tomater (i motsetning til 55% før). Det er heller ikke hvilken som helst tomater det er snakk om – her er det brukt spesielt utvalgte tomater med begrenset tilgang. Noe annerledes må man jo gjøre for at ikke konkurrenten skal kopiere deg…

Jeg har brukt chunky salsa i oppskriften men både pineapple salsa og garlic salsa hadde egnet seg godt her og. Det blir litt smak og behag.

Gratinerte nachos med kylling – 2 pers

Ovn temp 200°

Pensle tortillas med litt olivenolje og kvern (generøst) roasted garlic & pepper over det hele. Skjær tortillas i ruter og spre de på en bakeplate. Sett i ovnen og stek i 5 -8 minutter. Rør gjerne litt om i chipsene mens de steker slik at de steker jevnt.

Gratinerte nachos med kylling

Chipsene er ferdige når de er lysebrune og sprø. Slik mine ut – de er litt for brune (holdt på med andre ting mens de var i ovnen og glemte de litt)…

Gratinerte nachos med kylling

Mens chipsen er i ovnen kan kyllingen stekes. Ha litt olje i en stekepanne og ha opp i kyllingen når stekepannen er god og varm. Strø krydder over og stek til kyllingen har fått fin stekeskorpe og er gjennomstekt.

Nå er det på tide å sette alt sammen. Legg chipsen i en ildfastform eller mindre bakeplate.

Gratinerte nachos med kylling

Strø 2/3 av osten over (jeg hadde litt cheddar igjen i kjøleskapet som jeg rev over til slutt) og sett i den varme ovnen. Stek til osten har smeltet – 3-4 minutter.

Gratinerte nachos med kylling

Ha 5-7 gode spiseskjeer med chunky salsa over det hele…

Gratinerte nachos med kylling

og topp med kyllingen.Gratinerte nachos med kylling

Fordel bønner og mais over det hele og strø med resten av osten. Sett formen tilbake i ovnen til kyllingen er gjennomvarm og osten har smeltet – 5-8 minutter.

Gratinerte nachos med kylling

Pynt med avokado, vårløk, frisk koriander og green jalapenos.

Gratinerte nachos med kylling

Server med mer chunky salsa, rømme, mer chips og godt med servietter.

Gratinerte nachos med kylling

Tips:

  • bruk hvilken som helst salsa fra Santa Maria – både pineapple salsa og garlic salsa hadde vært godt
  • kylling kan også posjeres eller grilles hel om du ikke ønsker å steke den.
  • bruk en ferdig tex mex krydder mix fra Santa Maria for å krydre kyllingen
  • vil du ikke lage egne chips, bruk Santa Maria nacho chips

Kommentarer

  1. Reply Mildrid Solholm 23. desember 2016

    Denne er bare sååå fantastisk smakfull og god! Og såpass enkel! Veldig god på hytta en fredagskveld når du ville ha noe raskt etter kjøreturen. Har laget den 2 ganger nå. MEN nå idag ble chipsen i bånn helt soggy! Skjønner det ikke. Og helt ærlig er det det crispe som er med å gjøre denne retten. Hva må jeg passe på for å unngå det?

    • Reply Mat På Bordet 30. desember 2016

      Hei Mildred!
      yay! Ikke sant, nachos er sååå godt!
      Er ikke helt sikker på hvorfor chipsene ble soggy men det kan være at de har vært i kontakt med sausen? Jeg legger ost over chipsen slik det skal fungere som en form for ‘hinne’…
      Men, hvis du vil sikre at ikke nachosene ikke blir soggy kan du også ha sausen på til slutt – dvs enda lengre vekk fra chipsene 🙂

  2. Reply Sarah 19. november 2016

    Denne var kjempegod! Liker bloggen din veldig godt, mange fine oppskrifter

    • Reply Mat På Bordet 29. november 2016

      Så hyggelig å høre Sarah – tusen takk!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »