Gratinerte nachos med kylling er noe vi gjerne kan spise på en ukedag. Lett å lage er det og om man unngår altfor mye ost, rømme og lager chips slik jeg viser deg her, så er den jammen ikke så dum på sunnhetskalaen. Og hva er gøyere enn å spise noe som smaker så godt og med fingrene om man vil på en ukedag!
Gratinerte nachos med kylling – 2 pers
ingredienser
4 fullkorn tortilla, medium
2 ss olje
roasted garlic & pepper krydder på kvern
ca. 300g kyllingbryst i terninger
1 ss spisskummen
1 ts chilipulver
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
ca. 150g revet ost, gjerne en blanding av oster
1 glass tomatsalsa
en liten boks svarte bønner
en liten boks mais
en avokado i terninger
2 vårløk, finhakket
litt frisk koriander
glass jalapeno på glass
fremgangsmåte
Ovn temp 200°
Pensle tortillas med litt olivenolje og kvern (generøst) roasted garlic & pepper over det hele. Skjær tortillas i ruter og spre de på en bakeplate. Sett i ovnen og stek i 5 -8 minutter. Rør gjerne litt om i chipsene mens de steker slik at de steker jevnt.
Chipsene er ferdige når de er lysebrune og sprø. Slik mine ut – de er litt for brune (holdt på med andre ting mens de var i ovnen og glemte de litt)…
Mens chipsen er i ovnen kan kyllingen stekes. Ha litt olje i en stekepanne og ha opp i kyllingen når stekepannen er god og varm. Strø krydder over og stek til kyllingen har fått fin stekeskorpe og er gjennomstekt.
Nå er det på tide å sette alt sammen. Legg chipsen i en ildfastform eller mindre bakeplate.
Strø 2/3 av osten over (jeg hadde litt cheddar igjen i kjøleskapet som jeg rev over til slutt) og sett i den varme ovnen. Stek til osten har smeltet – 3-4 minutter.
Ha 5-7 gode spiseskjeer med chunky salsa over det hele…
og topp med kyllingen.
Fordel bønner og mais over det hele og strø med resten av osten. Sett formen tilbake i ovnen til kyllingen er gjennomvarm og osten har smeltet – 5-8 minutter.
Pynt med avokado, vårløk, frisk koriander og green jalapenos.
Server med mer chunky salsa, rømme, mer chips og godt med servietter.
Tips:
bruk hvilken som helst salsa – både pineapple salsa og garlic salsa hadde vært godt
kylling kan også posjeres eller grilles hel om du ikke ønsker å steke den.
vil du ikke lage egne chips kan du kjøpe nacho chips og bruke de i stedet
Hei, vet det er en del år gammel oppskrift. Har du mulighet til å skrive ned indrigensene og hvor mye av hver tilbake i denne kommentaren? Siden kunne tenkt meg å prøvd lagd den men greit å hvor mye jeg trenger av hver.
Denne er bare sååå fantastisk smakfull og god! Og såpass enkel! Veldig god på hytta en fredagskveld når du ville ha noe raskt etter kjøreturen. Har laget den 2 ganger nå. MEN nå idag ble chipsen i bånn helt soggy! Skjønner det ikke. Og helt ærlig er det det crispe som er med å gjøre denne retten. Hva må jeg passe på for å unngå det?
Hei Mildred!
yay! Ikke sant, nachos er sååå godt!
Er ikke helt sikker på hvorfor chipsene ble soggy men det kan være at de har vært i kontakt med sausen? Jeg legger ost over chipsen slik det skal fungere som en form for ‘hinne’…
Men, hvis du vil sikre at ikke nachosene ikke blir soggy kan du også ha sausen på til slutt – dvs enda lengre vekk fra chipsene 🙂
Hei, vet det er en del år gammel oppskrift. Har du mulighet til å skrive ned indrigensene og hvor mye av hver tilbake i denne kommentaren? Siden kunne tenkt meg å prøvd lagd den men greit å hvor mye jeg trenger av hver.
Hei M
Vet ikke helt hva du mener – ingrediensene og mengder finner du i innlegget 🙂
hilsen
ina
Veet att det er ett gammelt innlegg.. Men hvilke av butikkene selger pinapple salsa?? Er den i det heletatt tilsalgs ennå? 🙂
Hei Eirik
Det vet jeg dessverre ikke, jeg pleier å lage den selv.
Sjekk ut https://matpaabordet.no/2010/07/22/ananas-salsa-med-fisk/
ina
Denne er bare sååå fantastisk smakfull og god! Og såpass enkel! Veldig god på hytta en fredagskveld når du ville ha noe raskt etter kjøreturen. Har laget den 2 ganger nå. MEN nå idag ble chipsen i bånn helt soggy! Skjønner det ikke. Og helt ærlig er det det crispe som er med å gjøre denne retten. Hva må jeg passe på for å unngå det?
Hei Mildred!
yay! Ikke sant, nachos er sååå godt!
Er ikke helt sikker på hvorfor chipsene ble soggy men det kan være at de har vært i kontakt med sausen? Jeg legger ost over chipsen slik det skal fungere som en form for ‘hinne’…
Men, hvis du vil sikre at ikke nachosene ikke blir soggy kan du også ha sausen på til slutt – dvs enda lengre vekk fra chipsene 🙂
Denne var kjempegod! Liker bloggen din veldig godt, mange fine oppskrifter
Så hyggelig å høre Sarah – tusen takk!!