SJOKOLADEPEPPERKAKE MED MASCARPONE KREM – julekalender dag 23

SJOKOLADEPEPPERKAKE MED MASCARPONE KREM

Sjokoladepepperkake med mascarponekrem har jeg ikke bakt selv – ovnen min har det!

Det vi si at jeg lagde deigen og hadde den i formen, men så tok ovnen over. Min Bosch stekeovnen (modell  HNG6764S1), som jeg har på utlån og som jeg har skrevet om tidligere, har nemlig en funksjon som heter Perfect Bake. Det betyr at alt jeg trenger å gjøre er å sette kaken i ovnen stille ovnen inn (altså fortelle den at den skal steke en kake som er i en form) så bestemmer den temperatur og steketid selv. Ved å måle fuktighet i ovnskammeret avgjør den når kaken er ferdig og sier i fra.

Kan tro det var spennende gitt! Det var en hel del av dere som fulgte spent med snap når jeg testet funksjonen og bakte kaken og jeg var på nære nippet å avbryte det hele og overkjøre ovnen når – ‘pling’ – kaken var ferdig. Og perfekt stekt! Neste gang skal jeg ikke tvile, jeg skal stole helt og fullt på ovnen.

SJOKOLADEPEPPERKAKE MED MASCARPONE KREM

Jeg valgte å lage nettopp denne kaken for å teste perfect bake funksjonen for jeg har laget den før. Har du vært på Vinmonopolet i det siste og plukket opp ‘Vinbladet’ (gratis) er dette en av de tre juledessertene jeg delte der (og der får du også vite hva som er godt å drikke til denne.) Vi har ikke smakt denne utgaven enda, etter fotografering er den blitt pakket godt inn og lagt i frysen slik at vi kan hente den opp i løpet av romjulen. Skal si fra hva jeg synes om stekingen da.

SJOKOLADEPEPPERKAKE MED MASCARPONE KREM

Ikke glem å lage mascarponekremen og pynt gjerne med ferske bær. Jeg har brukt frysetørket bær – det er også godt. Lurer faktisk på om det hadde vært aller kjekkest med en blanding.

SJOKOLADEPEPPERKAKE MED MASCARPONE KREM
  • 250g hvetemel
  • 50g kakao
  • 1.5 ts natron
  • 1/2 ts nellik
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1/2 ts allehånde
  • 300g crème fraîche (en boks)
  • 50ml vann
  • 100g myk smør
  • 250g brun sukker
  • 200ml rapsolje
  • 3 store egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Mascarponekrem

  • 200g mascarpone
  • 2 dl kremfløte
  • 3-4 ss melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Sett ovnen på 180 C og smør en rund kakeform eller en bundtform om du har.

Bland hvetemel, kakao, natron og krydder i en bolle. Rør crème fraîche ut med vannet.

Pisk smør og sukker til lett og luftig. Tilsett rapsolje litt om litt mens du fortsetter å piske og pisk til slutt inn eggene, ett om gangen.

Rør melblandingen og crème fraîche vekselvis inn i deigen. Begynn og avslutt med melblandingen.

Hell deigen over i smurt form og sett i forvarmet ovn.

Stek i ca. 40 minutter. Test med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen – den skal komme ut uten deigrester. Bruker du perfect bake funksjonen på Bosch ovn setter du kaken i kald ovn og stiller den inn.

La kaken avkjøle noen minutter i formen. Ta den så ut av formen og la den avkjøle helt på rist.

Lag mascarponekrem når kaken er avkjølt.

Ha mascarpone, kremfløte, melis og vaniljeekstrakt i en bolle og pisk til stivt. Server med kaken

Før servering kan kaken pyntes med bær og få et lite dryss med melis.

SJOKOLADEPEPPERKAKE MED MASCARPONE KREM

God jul dere!

SJOKOLADEPEPPERKAKE MED MASCARPONE KREM

Og for de av dere som ikke fikk med seg den nervepirrende bakingen på snap, her er storyen:

boschtestpilot

Kommentarer

  1. Reply Linda 29. desember 2016

    Hei. Lurer på hvor du kjøper de juletrærne du dekorerer med?

    • Reply Mat På Bordet 29. desember 2016

      De kjøpte jeg i USA Linda 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »