Sjokoladepepperkake med mascarponekrem, har du sett noe så vakkert!
Dette er en super kake å lage til juledagene, eller når du har lyst å ‘smake’ på julen.
Sjokolade og typiske pepperkakekrydder (allehånde, nellik, kanel, inegfær, og så videre) kommer sammen i en kake som er lett å lage og som kan fryses. Som du ser på bildet, trenger den bare et aldri så liten dryss på melis og litt pynt på toppen så er kaken ready to go!
Når det er sagt, så er det ingenting i veien for å legg litt glasur på toppen ab kaken om du vil ha enda mer fest!
Hva med en sjokoladepepperkakeglasur for eksempel?
Fryser du kaken, så husk å lage mascarponekremen når du skal servere kaken. Og pynt gjerne med litt bær for litt farge (og smak). Her har jeg blandet friske bær med frysetørekede bær. En god kombinasjon synes nå jeg.
SJOKOLADEPEPPERKAKE MED MASCARPONE KREM
- 250g hvetemel
- 50g kakao
- 1.5 ts natron
- 1/2 ts nellik
- 1 ts kanel
- 1 ts ingefær
- 1/2 ts allehånde
- 300g crème fraîche (en boks)
- 50ml vann
- 100g myk smør
- 250g brun sukker
- 200ml rapsolje
- 3 store egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
Mascarponekrem
- 200g mascarpone
- 2 dl kremfløte
- 3-4 ss melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 C og smør en rund kakeform eller en bundtform om du har.
Bland hvetemel, kakao, natron og krydder i en bolle. Rør crème fraîche ut med vannet.
Pisk smør og sukker til lett og luftig. Tilsett rapsolje litt om litt mens du fortsetter å piske og pisk til slutt inn eggene, ett om gangen.
Rør melblandingen og crème fraîche vekselvis inn i deigen. Begynn og avslutt med melblandingen.
Hell deigen over i smurt form og sett i forvarmet ovn.
Stek i ca. 40 minutter. Test med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen – den skal komme ut uten deigrester. Bruker du perfect bake funksjonen på Bosch ovn setter du kaken i kald ovn og stiller den inn.
La kaken avkjøle noen minutter i formen. Ta den så ut av formen og la den avkjøle helt på rist.
Lag mascarponekrem når kaken er avkjølt.
Ha mascarpone, kremfløte, melis og vaniljeekstrakt i en bolle og pisk til stivt. Server med kaken
Før servering kan kaken pyntes med bær og få et lite dryss med melis.
God jul dere!
Og for de av dere som ikke fikk med seg den nervepirrende bakingen på snap, her er storyen:
Hei. Lurer på hvor du kjøper de juletrærne du dekorerer med?
De kjøpte jeg i USA Linda 🙂