Hvitløksrundstykker

hvitløksrundstykker

Hvitløksrundstykker med en vri kan du si…

Følger du meg på Instagram fikk du se hvordan jeg lagde disse – vanskelig er det ikke. Og så gode de ble gitt! Sprøe og brødstenge-aktig ytterst og myke inn i. Og deilig med hvitløksmak.

Hvitløksrundstykker kan pimpes ytterlig – litt ost for eksempel hadde ikke vært dumt. Og flere urter for eksempel. Slå deg litt løs alt ettersom hva du har tenkt å servere de til.

hvitløksrundstykker

Hvitløksrundstykker
  • 300g siktet speltmel
  • 200g hvetemel
  • 1 ss tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 3.5 dl fingervarm vann

til pensling – urteolje

  • 5 ss olivenolje
  • 3 hvitløksfedd, most
  • 2 ss finsnittet gressløk

Ovn temp 180°

hvitløksrundstykker

Bland speltmel, hvetemel, tørrgjær og salt sammen. Bruker du kjøkkenmaskin setter du den i gang og heller vann og olje i mens den går. La maskinen elte til deigen er glatt og smidig. Dette tar gjerne 10 minutter.

Lager du deigen for hånd heller du vann og olje i det tørre og rører sammen til en deig. Hell deigen over på benken og elt for hånd til deigen er glatt og smidig.

Dekk deigen til og la den heve 40-50 minutter.

Lag urteoljen. Bland den moste hvitløken med olivenoljen. Om du ikke har klart å mose den godt nok kan du blande med stavmikser. Rør inn gressløk og la urteoljen godgjøre seg mens deigen hever.

Rull ut deigen til en firkant, ca, 30x50cm. Pensle med ca. 3 ss av urteoljen. Skjær deigen i strimler ca. 3cm brede. Legg tre strimler på toppen av hverandre og skjær de i 4-5 cm lengder. Legg en slik ‘trippel’ strimpel på toppen av en til slik at du har 6 lag. Klem litt sammen nederst og sett i en muffinsform. Fortsett med resten av deigen.

Dekk til muffinsbrettet og la hvitløksrundstykkene heve i 30-40 minutter.

Pensle med litt av urteoljen og sett i forvarmet ovn. Stek i 20-25 minutter til de er gyldne og gjennomstekte. La de avkjøle noen minutter i muffinsformen, lirk de så ut og la de avkjøle helt på rist.

hvitløksrundstykker

Rundstykkene faller lett fra hverandre i lag. Yum!

hvitløksrundstykker

Kjenner at jeg har lyst å lage disse igjen snarest.

Server til supper, salater eller gryteretter.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »