Scampi med korianderris og salsa

Scampi med korianderris og salsa

Slik ser altså scampi med korianderris og salsa ut når den er klar til å spises. Men før du legger alt opp i en skål ser det slik ut:

Scampi med korianderris og salsa

Her ser du alle elementene som skal til for å lage den deilige skålen du så øverst, og tro meg, det innebærer ikke mye arbeid for å trylle dette frem. Du klarer faktisk å sette dette på bordet på en halvtime uten å stresse. Kors på halsen.

Får du ikke tak i ASC sertifisert scampi så kan du ersatte det med kylling for eksempel. Eller svinekjøtt, eller biff. Eller bare kjøre en vegetarvariant. Korianderris med salsa og litt ekstra tilbehør (avokado) er digg det og!

Så er det en fin ting til med denne retten – den kan spises kaldt. Dvs romtemperert, rett fra kjøleskapet vil jeg ikke anbefale.

Scampi med korianderris og salsa – 4 porsjoner

Scampi og marinade

Korianderris

  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 løk, finhakket
  • 2 ss olje til steking
  • 250g fullkornsris
  • 5dl grønnsaks- eller kyllingbuljong
  • en generøs håndfull frisk koriander, grovhakket*
  • saften av en halv lime

Salsa

  • en boks à 400g røde eller svarte bønner, skyllet
  • en boks à 200g mais, skyllet
  • ca. 150g cherrytomater
  • 2 vårløk i skiver
  • saften av en  halv lime
  • salt, pepper, hvitløkskrydder, chilipulver

Tilbehør

  • 1-2 avokado i skiver
  • 1 lime i båter
  • hot sauce

*kjøper du frisk koriander i potte regn med å bruke en hel liten potte eller en halv stor. Grovhakk bladene og finhakk stilkene – begge skal brukes.

Scampi med korianderris og salsa

Begynn med marinaden til scampi. Rør alle ingrediensene sammen og vend scampi i marinaden. Sett til side.

Scampi med korianderris og salsa

Lag korianderris. Stek løk og hvitløk i litt olje til myk. Tilsett risen og stek til den er gjennomvarm. Hell i buljongen og la det koke opp. Skru ned varmen slik at det småkoker og sett på lokk. Koketiden vil variere med type ris, sjekk pakkens anvisninger. Fyll på med væske om det trengs underveis.

Scampi med korianderris og salsa

Lag salsa. Bland bønner, mais, tomater, vårløk og limesaft i en bolle og smak til med salt, pepper, hvitløkskrydder  (om ønsket) og litt chilipulver.

Scampi med korianderris og salsa

Når risen er ferdigkokt  blandes limesaft og frisk koriander inn. Ha salsa og korianderris i serveringsskåler. Nå gjernstår det bare å steke scampien. Varm opp en stekepanne og ha i litt olje. Ha scampien opp i og stek. Bruker du feridgkokte scampi skal de bare gjennomvarmes – pass på å ikke ha de for lenge i stekepannen, de blir fort tørre. Har du fått tak i rå scampi stekes de til de er rosa og gjennomstekt.

Sett alt på bordet sammen med avokado og lime og la alle lage sine egne deilige skåler.

Scampi med korianderris og salsa

Håper det smaker!

 

Kommentarer

  1. Reply Kristin 30. januar 2017

    Åh, dette ser bare vanvittig godt ut! Føres herved opp på listen over kommende middager Tusen takk for fristende bilder og menyer!

    • Reply Mat På Bordet 4. februar 2017

      Så bra Kristin!
      Glad for å høre at bildene og oppskriftene frister 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »