Mmm ja, vi har snakket om enchiladas på bloggen tidligere – sjekk denne deilige enchilada oppskriften. Men denne oppskriften er enda bedre (er det lov egentlig, å foretrekke en oppskrift frem for en annen? ) og jeg har gledet med til å dele den med dere.
Selv om dette er et litt langt innlegg (mange ingredienser og bilder) er dette en enklere oppskrift enn den forrige. Eller dvs, begge oppskriftene er enkle, det som er enklere her er hvordan retten blir satt sammen.
Istedenfor at hver tortilla fylles og rulles for så å legges i formen, settes dette sammen som en lasagne, altså lag på lag.
Det er ikke mye du må lage her, bare enchilada sausen som er noe annerledes og tørr jeg si litt rundere i smaken enn det som er angitt i den forrige enchilada oppskriften.
Mens du lager enchilada sausen koker eller steker du kyllingbrystet ( om ikke du har kyllingrester liggende) og gjør alle ingredienser klare. Så vips, er det bare snakk om å sette det hele sammen. Lag på lag, akkurat som en lasagne.
Det smaker uendelig godt og kan ‘pimpes’ med diverse tilbehør. Du kan også lage den på forhånd (akkurat som lasagne), oppbevare den kjølig og sette den i ovnen 40 minutter før du har tenkt å spise.
Her ser du det du trenger. Ja, og en form selvfølgelig. Oppskriften følger under bildet.
Gratinerte enchiladas med kylling
Enchildasaus
- 2 ss rapsolje eller lignende
- 2 ss hvetemel
- 4 ss chilipulver (meksikansk)
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 1 ts salt
- 1 ts spisskummen
- 1 ts oregano
- 1 boks á 400g hakkede tomater
- 2-3 dl kyllingbuljong
og
- ca. 500g kyllingbryst, kokt eller stekt
- en pakke fullkornstortillas (8 stk)
- ca. 50 babyspinat
- en liten boks mais
- en boks à 400g svarte bønner
- 200g revet ost gjerne en blanding av mozzarella og cheddar
tilbehør
- avokado i terninger
- tomater i biter
- vårløk i fine skiver
- frisk koriander
- lime båter
- hot sauce
- rømme
- ekstra enchiladasaus
Ovn temp 200°
Lag enchiladasausen.
Varm opp rapsolje i en gryte og stek hvetemel, chilipulver, hvitløkspulver, salt, spisskummen og oregano i noen minutter. Du skal kunne lukte krydderne mens de steker. Rør inn hakkede tomater og buljong. La det koke opp, skru ned varmen og la det småkoke et kvarters tid mens du forbereder resten av ingrediensene.
Riv kyllingkjøttet i biter. Skjær tortillas i fire. Åpne opp boksene med mais og bønner, hell ut væsken og skyll de lett i kaldt vann. Sett til side.
Ta sausen av varmen.
Finn frem en ildfastform – min måler 20 x 25 cm og er 7 cm høy.
Begynn med enchildasausen. Dekk bunnen med den og topp med tortilla’s.
Strø et lag med spinat og kylling på toppen. Og så bønner og mais.
Strø litt ost over det hele og hell over mer enchiladasaus.
Fortsett med å bygge lag til du har nådd toppen eller du har brukt opp alle ingrediensene. Avslutt med ost og dekk formen med aluminiumsfolie.
Om du lager gratinerte enchiladas i forkant kan du sette formen i kjøleskapet til du er klar for å steke den. Sett formen i forvarmet ovn og stek i 30-40 minutter. Den er ferdig når sausen bobler opp mot siden.
Ta av folien og strø gjerne litt ekstra ost på toppen før du setter formen i ovnen igjen og steker i 5-10 minutter til, til osten bobler og har fått litt farge.
Som med lasagne kan gratinerte enchiladas gjerne stå og kjøle seg en 10 minutters tid før servering. Den er varm nok da og…..
Server med tilbehør. Håper det smaker!!
PS. er du opptatt av kyllingvelferd kan du ta en titt på denne tabellen fra dyrevern.no så kan du velge hvilken produsent du ønsker å kjøpe kylling fra.
Ina! Dette var seriøst kjempe godt! Det er en «keeper» som vi sier hos oss når vi finner en oppskrift vi liker. Fant meksikansk chilipulver hos Meny og sausen var godt krydret men ikke for sterk. Det skal definitivt lages igjen.
Så utrolig hyggelig å høre Vanessa!
Takk for tilbakemeldingen, alltid gøy å høre at oppskrifter slår an hos andre også 🙂
hilsen
ina
Denne anbefaler jeg! Smakte virkelig Tex-Mex smak (kommer fra Texas så vet hvordan det skal smakes :)) Gleder meg til å smake mer fra deg! Har og smakt Pasta med kylling og soltørkede tomater, den kan jeg også anbefale <3
Herlig!
Godt å høre at den smaker som den skal.
ina 🙂
God mat, men skal det virkelig være 4 SPISESKJEER med chilipulver. Hadde under halvparten og selv ble sterkt for en som liker sterke ting.
Heu Sofie!
Ja, det skal være 4 ss chilipulver:)
Chilipulver er en krydderblanding bestående av chili, spisskummen, oregano, osv.
Antar at du kanskje har brukt ren chili?
Har nå spesifisert i ingredienslisten slik at ikke andre går på samme smell 😉
ina
Hei, denne gleder jeg meg til å prøve . Går der an å spørre om noe helt annet enn maten… nemlig de fine fargerike grytekluter…. skulle gjerne hatt sånne. Strikker du selv, i tilfelle med hva slags garn?
Hei Turid!
Jeg har ikke strikket gryteklutene selv dessverre – de er kjøpt. Jeg husker ikke hvor jeg kjøpte de, men de er vevd, med stoffrester som det ser ut som. Som små, tykke filleryer om du skjønner hva jeg mener :9
Veldig, veldig god, men synes det var litt lite saus. Neste gang blir det dobbelt opp! 🙂
Hei Margrethe!
Hyggelig å høre at det smakte – og ja, bare å doble mengden på sausen om du synes det var litt lite 🙂
Dette lages just nu! Gleder meg! Elsker bloggen din! 🙂
Herlig!
Det var hyggelig å høre Torunn – håper enchiladas smaker!