Jeg er i gang igjen! Ikke bare med baksten men også med bloggen. For som du sikkert har lagt merke til er den NY!
Jeg elsker den nye looken og alle de nye funksjonene – det håper jeg du gjør og!
Her kommer den første nye oppskriften på den nye bloggen og det må jo selvsagt være et eltefritt speltbrød med min ny oppdagete ingrediens – hamp mel. Jeg har laget rundtstykker med hamp allerede, de var rett og slett kanongode. Jeg anbefaler at du prøver de og – oppskriften finner du her.
Brødet er like god – litt mer bit med linfrø og super å fryse. Jeg pleier å skjære brødet i skiver, legge de i en pose og så i frysen. Da kan jeg ta ut akkurat så mange skiver jeg trenger, la de tine på kjøkkenbenken eller sette de i brødristeren om jeg trenger de kjapt.
ingredienser
Eltefritt speltbrød med hamp og linfrø
300g siktet speltmel
300g hvetemel
50g hamp
50g linfrø
1/2 ts tørrgjær
2 ss havsalt
5 dl vann
fremgangsmåte
Bland speltmel, hvetemel, hamp, linfrø, salt og tørrgjær i en bolle. Hell vannet over det tørre og rør deigen sammen.
Dekk til deigen, gjerne med et lokk og la det stå og heve på kjøkkenbenken 12-18 timer.
Hell deigen over på et melet flate og brett den innover seg et par ganger. Om du ikke har gjort det før kan du gjerne ta en titt på denne filmen for å se hvordan det blir gjort.
Sett deigen på et stykke bakepapir om du har strødd med mel. Dekk deigen til og la den hvile 1-2 timer.
Sett en ildfastgryte (med lokk) i ovnen og sett tempen på 250°. Ta gryta ut av ovnen etter en halvtime og lemp deigen opp i den varme gryta.
Sett på lokk og sett gryta tilbake i ovnen. Stek en halvtime ved 250°. Ta av lokket, senk temperaturen til 200° og stek i 15 minutter til.
Ta gryta ut av ovnen og brødet ut av gryta. La brødet avkjøle på rist.
Hei,
Lurer på om det stemmer med 2ss havsalt? Virker litt mye …
Hei Tania
Ja det stemmer med 2ss grov havsalt 🙂