Grove burgerbrød med linfrø

burgerbrød

I vårt hus er det burgersesong hele året!

Det vi si, om sommeren er det mest den klassiske burgeren på grillen som serveres. Resten av året er det gjerne fiskeburgere, kyllingburgere eller vegetarburgere som gjelder.

Som med det meste er også en burger bare så god som sitt svakeste ledd. Det synes jeg som oftest er brødet. Burgerbrød som du får kjøpt har for lite substans for min smak (det finnes unntak) og jeg ender stort sett med å kjøpe rundstykker istedenfor burgerbrød nettopp fordi det er litt mer ‘hold’ i de.

Oppskrift på burgerbrød finner du allerede her på bloggen – har du ikke prøvd den enda bør du prøve denne oppskriften som har en litt spesiell ingrediensliste, men som gir vanvittig gode brød. Om du er på utkikk etter en noe sunnere variant, en grovere en altså, er dette oppskriften du trenger. Disse burgerbrødene dobler selvsagt som vanlige rundstykker. Form de som du vil alt ettersom hva du trenger de til.

Grove burgerbrød – gir 8 store burgerbrød

ingredienser
  • 500g fibramel
  • 1 ts salt
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 50g linfrø
  • 3.5 dl melk
  • 2 ss olivelolje
fremgangsmåte

Ovn temp 180º

Rør sammen mel, tørrgjær, salt og linfrø. Bruker du kjøkkenmaskin setter du den i gang nå (med eltekrok) og heller opp i melk og olje. La maskinen elte 10 minutter på sakte fart. Sett opp hastigheten og elt i 10 minutter til, til deigen er glatt og elastisk.

Lager du deigen for hånd rører du det tørre sammen i en bolle. Ha opp i det våte og rør sammen til en deig. Hell deigen ut på en melet kjøkkenbenk og elt til deigen er glatt og smidig.

Dekk deigen til og la den heve til dobbelt størrelse – 60-90 minutter.

Dell deigen i 8 like store deler og trill de til runde rundstykker. Bruk håndflaten til å trykke de flate til store runde burgerbrød. Dekk de til og la de etterheve i ca. 30 minutter.

Pensle toppene med melk og strø med linfrø og sesamfrø om du ønsker/har.

Sett burgerbrødene i forvarmet ovn og stek til gyldne og gjennomstekte, ca. 25 minutter.

La de avkjøle på rist.

Om burgerbrødene ikke skall spises med det samme kan de gjerne fryses.

burgerbrød

Og her med burger……

Vegetarburgere og løkringer

Mer om burgeren kommer i morgen …..#teaser

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »