Dampede blåskjell med hvitløk, hvitvin og fløte

Dampede blåskjell med hvitløk, hvitvin og fløte

Visste du at dampede blåskjell er en utrolig lettvint og rask middag å stelle i stand? Tipper at det tar deg 10 minutter å lage…

Det er noen ting du skal passe på når du tilbereder blåskjell. For det første, har du sanket de selv er det alltid lurt å sjekke blåskjellvarsleret (oppdateres hver fredag av Mattilsynet) for å se om blåskjell i ditt område er spiselige.

Så skal du sjekke om blåskjellene er levende. Skjellene skal være lukket eller lukke seg selv om du gir de et lite kakk. Du kan også gi de en rask dusj i kaldt vann – skjellene som ikke lukker seg er døde. Kast døde blåskjell. Blåskjell som ikke åpner seg etter koking/damping skal også kastes. 

Det er de to viktigste tingene du skal passe på. Enkelt, ikke sant?

Blåskjell oppbevares i kjøleskapet. Jeg spiser de helst dagen eller senest dagen etter jeg har kjøpt de. Jeg liker også å gi de en liten skrubb med en neglebørste og fjerner evt. tråder.

Så er det bare å sette i gang og dampkoke blåskjellene.

Server gjerne med litt brød eller om du vil kjøre klassisk stil serverer du de med pommes frites og serverer ‘moules frites’. Pomme frites kan du lage selv, oppskriften på garantert sprøe ovnsbakte pommes frites finner du her. 

Dampede blåskjell med hvitløk, hvitvin og fløte

 

Dampede blåskjell med hvitløk, hvitvin og fløte – 4 porsjoner

ingredienser
  • 2kg blåskjell, renset (se innledningstekst)
  • 1-2 sjalottløk, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1ss smør eller margarin
  • 2dl hvitvin
  • 2dl fløte
  • grovhakket persille til pynt
fremgangsmåte

Surr sjalottløk og hvitløk i smør eller margarin i en litt større gryte.

Ha i hvitvin og la det koke opp. Ha blåskjellene i gryta, sett på lokk og la de dampe 3-4 minutter til skjellene åpner seg.

Bruk en hullsleiv til å løfte blåskjellene over på et fat eller en større bolle.

Ha fløten i sausen og smak til med salt om nødvendig. Hell sausen over blåskjellene, strø med persille og server!

Dampede blåskjell med hvitløk, hvitvin og fløte

Husk servietter!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »