Visste du at dampede blåskjell er en utrolig lettvint og rask middag å stelle i stand? Tipper at det tar deg 10 minutter å lage…
Det er noen ting du skal passe på når du tilbereder blåskjell. For det første, har du sanket de selv er det alltid lurt å sjekke blåskjellvarsleret (oppdateres hver fredag av Mattilsynet) for å se om blåskjell i ditt område er spiselige.
Så skal du sjekke om blåskjellene er levende. Skjellene skal være lukket eller lukke seg selv om du gir de et lite kakk. Du kan også gi de en rask dusj i kaldt vann – skjellene som ikke lukker seg er døde. Kast døde blåskjell. Blåskjell som ikke åpner seg etter koking/damping skal også kastes.
Det er de to viktigste tingene du skal passe på. Enkelt, ikke sant?
Blåskjell oppbevares i kjøleskapet. Jeg spiser de helst dagen eller senest dagen etter jeg har kjøpt de. Jeg liker også å gi de en liten skrubb med en neglebørste og fjerner evt. tråder.
Så er det bare å sette i gang og dampkoke blåskjellene.
Server gjerne med litt brød eller om du vil kjøre klassisk stil serverer du de med pommes frites og serverer ‘moules frites’. Pomme frites kan du lage selv, oppskriften på garantert sprøe ovnsbakte pommes frites finner du her.
Denne er utrolig god. Har prøvd andre oppskrifter, men går alltid tilbake til denne.
Beste oppskriften noen gang.
VERDENS BESTE BLÅSKJELLSUPPE