Påskebrownies

Påskebrownies

Skal du servere noe påskegodt kan du servere påskebrownies!

Dette er en utvikling av den utrolig populære brownieoppskriften til Mette som du allerede finner her på bloggen. Prinsippet er det samme, hele browniedeigen kommer sammen i en bolle, for hånd. Det tar deg altså virkelig ikke lange tiden å røre sammen deigen. Sukker er byttet ut med brun sukker, litt for smakens sin skyld men også fordi jeg synes brownies med brun sukker blir litt seigere og det liker jeg..

Er det ikke påske steker du brownies som den er, men siden det er påske drysser vi den med knuste påskeegg i sjokolade. Har du annen påskepynt som du vil drysse med er det ingen som stopper deg, men sjokoladeegg er særdeles godt. Særlig hvis du spiser kaken mens sjokoladen er fortsatt smeltet…

Noen ord om steketiden. Hvor lenge du steker brownies avhenger av hvor stekt du liker den. Noen liker nesten flytende utgaver, andre vil ha den helt gjennomstekt. Jeg liker noe midt i mellom. Kantene kan gjerne være gjennomstekt, midten kan gjerne vært litt ‘fudgy’. Steketiden vil også avhenge av størrelsen på pannen du bruker.  Pannen jeg brukte (fra Ikea) måler 38×26 cm og steketiden var 10 minutter. Større panne vil jeg ikke anbefale, da får du litt for tynne brownies. Bruker du mindre panne derimot kan du vurdere om du skal steke littegranne mer en 10 minutter for å få riktig konsistens.

påskebrownies

Påskebrownies

ingredienser
  • 2 egg
  • 200g brun sukker
  • 150g smeltet og avkjølt margarin eller smør
  • 150g hvetemel
  • 2 ss kakao
  • ca. 200g sjokoladeegg, knust
fremgangsmåte

Ovn temp 180° varmluft, midterste rille

Pisk egg og sukker lett sammen for hånd. Tilsett smeltet, avkjølt margarin eller smør og rør sammen.

Sikt hvetemel og kakao over deigen og rør det inn.

Hell deigen over i en smurt (eller kledd med bakepapir) kakeform (se mine kommentarer ang. form i innledningsteksten) og fordel det så jevnt som mulig utover.

Strø knuste egg på toppen og sett i forvarmet ovn. Stek i 1o minutter.

La påskebrownies avkjøle helt før du skjærer den i ruter.

Påskebrownies holder godt i noen dager oppbevart i kakeboks.

påskebrownies

Og så tar vi med et bilde til for jeg klarte ikke å velge mellom de to.

God påske – og lag påskebrownies, de er knallgode!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »