Pai med purre og pesto

Enkel pai med purre og pesto

Misforstå meg rett, paideig er enkelt å lage, men av og til er det kjekt å kunne ta snarveier.

Den ‘vanlige’ paideigen som du får kjøpt i butikken synes jeg ikke holder helt mål i forhold til hjemmelagd paideig. Filodeigen derimot er helt topp. Skal jeg være ærlig så kan det rett og slett ha sammenheng med at jeg aldri har laget filodeig selv (innbiller meg at det er mye arbeid) og dermed ikke har noe å sammenligne med. Men, god er den. Og litt annerledes.

Pai med purre og pesto har jeg altså laget med filodeig. Dette er forresten ikke den første paien jeg lager med filodeig – sjekk ut denne fantastiske laksepaien for eksempel, eller denne spinatpaien som er helt perfekt å servere til middag eller som del av et koldtbord.

Filodeig er lett å håndtere, men du må jobbe relativt raskt. De løvtynne arkene tørker fort ut, pakk de derfor først ut når du er klar til å bruke de. Pensle hver ark med smør eller margarin før du legger neste ark på toppen og ha fyllet klart. Så er det bare å sette i ovnen og vente på at mesterverket skal bli ferdig.

Pai med purre og pesto – 6-8 porsjoner

ingredienser
 • en purre
 • smør eller margarin til steking
 • 3 egg
 • 100ml kremfløte
 • 250g ricotta (en boks)
 • 50g revet parmesan
 • 2 ts finhakket persille
 • 1/2 ts salt
 • 1/4 ts pepper
 • ca. 2 ss pesto*
 • en pakke filodeig
 • smør eller margarin til pensling
fremgangsmåte

*lag gjerne din egen pesto – oppskrift på spinatpesto finner du for eksempel her 

Ovn temp 180°

Skjær purren i ringer og stek over middelsvarme i litt smør eller margarin til myk. Ikke bruk for høy varme, purren skal ikke ha farge. La purren avkjøle.

Pisk egg, fløte og ricotta lett sammen. Rør inn parmesan, persille, salt og pepper. Rør inn den avkjølte purren til slutt.

Åpne pakken med filodeig. Pensle paiformen med litt smør eller margarin og dekk med et ark av filodeig. Pensle arket med litt smør/margarin og dekk med nok et ark med filodeig. Forsett til du har brukt all filodeig.

Hell eggblandingen i formen og fordel pesto på toppen med skje – gjerne litt klattvis. Bruk en saks til å klippe bort overflødig filodeig, men behold nok til at du får en fin kant. Pensle kantene med resterende smør/margarin.

Sett paien i forvarmet ovn og stek i ca. 40 minutter eller til eggblandingen har satt seg.

La gjerne paien avkjøle noe før servering.

Server til lunsj eller middag, gjerne med litt ekstra pesto og en god salat til.

Enkel pai med purre og pesto

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »