Pastasalat med kylling, feta og oliven

Ja, jeg er glad i pasta og når været blir varmere slår jeg meg løs med pastasalat!

I  motsetning til den forrige pastasalaten på bloggen – den med kylling, bacon, avokado og en rømmedressing  – er denne laget med en vinaigrette. Det gir en litt friskere salat som sammen med feta og oliven gir pastasalaten en noe gresk tone.

Personlig kan jeg ikke velge en favoritt blant de to. Noen dager har jeg mer lyst på denne, andre dager er det pastasalaten med rømmedressing som gjelder.

Begge salatene passer utmerket som tilbehør såvel som en egen rett i seg selv. Ikke bare det, men begge blir bedre av å bli laget dagen før og er superlette å ta med seg på tur, i matpakka, til fest eller hva du nå skulle finne på.

Pastasalat med kylling, feta og oliven

 

Pastasalat med kylling, feta og oliven

ingredienser
  • 200g pasta
  • 200g stekt, kokt eller grillet kylling
  • 200g cherry tomater
  • 1/2 agurk
  • 100g fetaost i terninger
  • ca. 2 ss finhakket persille
Vinaigrette
  • saften av en sitron
  • 1 hvitløksfedd, presset
  • ca. 2 dl olivenolje
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Lag vinaigrette.

Ha hvitløken i sitronsaften og la det stå ett minutt eller to. Tilsett olivenolje, litt salt og litt pepper. Rist godt. Smak til med mer salt eller pepper om nødvendig.

Er vinagretten ikke syrlig nok kan du ha opp i mer sitronsaft eller hvitvinseddik. Er den for syrlig har du opp i mer olivenolje.

Bruker du fetaost i lake kan du gjerne ersatte noe av olivenoljen med laken for mer smak.

Kok pasta al dente etter pakkens anvisninger. Dette innebærer vanligvis ett minutt mindre koketid enn anvist på pakken.

Hell av pastavannet og la det renne godt av. Ha den varme pastaen i en stor bolle og bland med vinaigretten.

La pastaen avkjøle helt.

Riv eller skjær  kyllingen i biter. Skjær cherry tomater i 2 eller 4 alt ettersom hvor store de er. Skjær agurken i 4 på langs og så i skiver.

Ha kyllingen, cherry tomater, agurk, fetaost og halvparten av persillen i bollen og rør forsiktig sammen med pastaen. La pastasalaten godgjøre seg en times tid før servering. Smak

Rør forsiktig sammen igjen før servering, smak til med salt og pepper og pynt med resten av persillen.

Oppbevar pastasalaten kjølig, men server gjerne romtemperert.

Pastasalat med kylling, feta og oliven

 

PS. Er du opptatt av dyrevelferd? Sjekk her hvordan de forskjellige kyllingmerker behandler sine kyllinger.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »