Sommerens fargerike pastasalat

Sommerens fargerike pastasalat

Her er tilbehøret du trenger i sommer – fargerik pastasalat!

Makaroni (gjerne fullkorn) får følge av alt som er fargerikt – paprika, gulrøtter, vårløk og mye annet godt. Like mye grønnsaker som pasta er i denne salaten, her får du altså både pose og sekk.

Har du ikke alle grønnsakene i ingredienslisten, eller er det noen du ikke liker er det bare å erstatte de med andre grønnsaker. Agurk, mais, tomater, rød løk, osv – alt som er fargerikt kan opp i salaten. Vil du gjøre selve salaten til et måltid kan du også blande inn noen hardkokte egg. Skinke eller bacon hadde ikke vært så dumt det heller.  Gjør den til din egen!

Serverer du salaten som tilbehør, passer den supert til grillmat – pølser, kylling, koteletter, osv.osv.

Sommerens fargerike pastasalat

 

Sommerens fargerike pastasalat

ingredienser
Pastasalat
  • 250g makaroni, gjerne fullkorn
  • 2 gulrøtter, i små terninger
  • 2 selleristenger, i små terninger
  • 3-4 vårløk, i fine skiver
  • 3 paprika i forskjellige farger, i små terninger
  • en god håndfull finhakket persille
Dressing
  • 50ml yoghurt naturell
  • 50ml majones
  • 1 ts sennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Sommerens fargerike pastasalat

Kok makaroni ihht. pakkens anvisninger. Hell av pastaen og la det avkjøle noe.

Bland pastaen med de oppkuttede grønnsakene.

Lag dressingen. Rør yoghurt, majones, sennep og hvitvinseddik sammen og smak til med salt og pepper.

Hell dressingen over pastaen og grønnsakene og rør salaten sammen. Rør inn persillen og smak til med salt og pepper.

Sommerens fargerike pastasalat

Lyst på flere pastasalatoppskrifter – se her.

Kommentarer

  • Reply Kjertsti Hennum Engebø 2. august 2019

    Det er noe jeg blir litt usikker på når det gjelder pastaskruer, makaroni osv i salater. Mengden som oppgis, er det rå pasta. Det er det jeg går ut i fra. Men lurer litt noen ganger. Et fasit svar hadde vært veldig fint .

    • Reply Mat På Bordet 6. august 2019

      Hei Kjersti
      Ja, det er alltid snakk om rå (eller ukokt om du vil) pasta 🙂
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »