Salaten er en vinner hver sommer og egner seg supert til det meste av grillmat. Her har jeg laget en variant som er noe mer mettende og som er tilsatt bacon – just because….
Sløyf gjerne bacon om du vil ha en vegetarvariant – det kan hende at hvis du skal servere det til kjøtt så trenger du ikke bacon i salaten i tillegg. Om du skal servere salaten som et måltid i seg selv, men litt godt brød til for eksempel, så vil du kanskje beholde bacon i salaten. Bacon er jo tross alt veldig godt….
Brokkolisalat med bacon og byggryn
ingredienser
Brokkolisalat
100g byggryn
150g bacon i terninger
1 rød løk, finhakket
1 brokkoli, grovhakket
en god håndfull ristede mandler, grovhakket
en god håndfull tørkede aprikoser i terninger
en god håndfull tørkede tranebær eller kirsebær
Dressing
125 ml rømme
75 ml majones
2 ss eplecider- eller hvitvinseddik
vann
salt
fremgangsmåte
Kok byggryn ihht pakkens anvisninger. Skyll i kaldt vann og la det renne godt av.
Stek bacon sprøtt. Om ikke du liker rå løk i salaten kan du ha løken i stekepannen mot slutten av steketiden.
La bacon og evt. løk avkjøle.
Grovhakk brokkoli. Stammen kan også grovhakkes og tilsettes salaten, skrell den gjerne først.
Bland alle salatingrediensene i en bolle.
Bland sammen alle dressingingrediensene og smak til med salt. Du kan også smaksette den med litt sukker om du ønsker å runde den litt av i smaken. Tynn gjerne ut dressingen med litt vann.
Hell dressingen over salaten og rør godt sammen. Salaten kan serveres med det samme, men den kan også gjerne få stå litt slik at smakene setter seg. Oppbevar den i kjøleskapet og ta den ut før servering slik at den kan komme opp til romtemperatur igjen.