Denne salaten altså – til og med de som ikke er så begeistret for rosenkål vil like den!
Grønnsalat med ovnsbakt rosenkål er ikke bare det den sier den er, men mye mer. Rosenkål vendes i en olivenolje, balsamico og parmesan blanding og stekes i ovnen til den får god farge og litt sprø hjørner her og der. Mens rosenkålen er i ovnen forberedes resten av salaten – grønnkål masseres slik at fibrene brytes noe ned, blandes med ruccula og vendes i god olivenolje og en dæsj balsamico.
Varm rosenkål danderes på toppen og salaten er klar til servering.
En rask, god og næringsrik salat som passer til all mulige måltider. Server den gjerne til grillmat om sommeren for eksempel.
Lag den straks, du vil elske den ♥
Grønn salat med ristet rosenkål
ingredienser
ca. 400g rosenkål
ca. 200g grønnkål
ca. 100g ruccolasalat
olivenolje
balsmicoeddik
ca. 20g finrevet parmesanost
salt, pepper
fremgangsmåte
Ovn temp 200°
Skyll rosenkålen, skjær bort evt. brune flekker og del i to eller fire alt etter størrelse.
Legg rosenkålen på et stekebrett – det skal være plass nok til at de skal kunne ligge i et lag – og hell over noen spiseskjeer oilvenolje, litt balsamico og parmesan ost. Bland (gjerne med hendene), kvern litt salt og pepper over og sett stekebrettet i forvarmet ovn.
Stek i ca. 15 minutter til rosenkålen har fått godt med farge.
Mens rosenkålen steker kan du tilberede resten av salaten. Skyll grønnkålen og tørk godt. Riv bladen av stammen og riv i mindre biter. Ha grønnkålen i en bolle og masser den til du merker at fibrene brytes noe ned. Fargen på grønnkål vil også endre seg.
Bland ruccola med grønnkålen og hell litt olivenolje og balsamico over salaten, bladene skal bare dekkes med dressing. Bland godt med hendene.
Legg salaten pent på et stort fat og dander med lunkne rosenkål.
En ekstra dæsj med olivenolje over det hele skader ikke.