Grønn salat med ovnsbakt rosenkål

Grønn salat med ristet rosenkål

Denne salaten altså – til og med de som ikke er så begeistret for rosenkål vil like den!

Grønnsalat med ovnsbakt rosenkål er ikke bare det den sier den er, men mye mer. Rosenkål vendes i en olivenolje, balsamico og parmesan blanding og stekes i ovnen til den får god farge og litt sprø hjørner her og der. Mens rosenkålen er i ovnen forberedes resten av salaten – grønnkål masseres slik at fibrene brytes noe ned, blandes med ruccula og vendes i god olivenolje og en dæsj balsamico.

Varm rosenkål danderes på toppen og salaten er klar til servering.

En rask, god og næringsrik salat som passer til all mulige måltider. Server den gjerne til grillmat om sommeren for eksempel.

Lag den straks, du vil elske den ♥

 

Grønn salat med ristet rosenkål

ingredienser
  • ca. 400g rosenkål
  • ca. 200g grønnkål
  • ca. 100g ruccolasalat
  • olivenolje
  • balsmicoeddik
  • ca. 20g finrevet parmesanost
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

Skyll rosenkålen, skjær bort evt. brune flekker og del i to eller fire alt etter størrelse.

Legg rosenkålen på et stekebrett – det skal være plass nok til at de skal kunne ligge i et lag – og hell over noen spiseskjeer oilvenolje, litt balsamico og parmesan ost. Bland (gjerne med hendene), kvern litt salt og pepper over og sett stekebrettet i forvarmet ovn.

Grønn salat med ovnsbakt rosenkål

Stek i ca. 15 minutter til rosenkålen har fått godt med farge.

Grønn salat med ovnsbakt rosenkål

Mens rosenkålen steker kan du tilberede resten av salaten. Skyll grønnkålen og tørk godt. Riv bladen av stammen og riv i mindre biter. Ha grønnkålen i en bolle og masser den til du merker at fibrene brytes noe ned. Fargen på grønnkål vil også endre seg.

Bland ruccola med grønnkålen og hell litt olivenolje og balsamico over salaten, bladene skal bare dekkes med dressing. Bland godt med hendene.

Legg salaten pent  på et stort fat og dander med lunkne rosenkål.

En ekstra dæsj med olivenolje over det hele skader ikke.

Grønn salat med ovnsbakt rosenkål

Glad i rosenkål? Prøv pasta med rosenkål og pancetta!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »