Sitronsirup (og limesirup)

Sitronsirup (og limesirup)

Denne sitronsirupen er jeg kjent for…..

Da barna gikk på barneskole lagde jeg nemlig 10-20 flasker med sitronsirup til skolens julemarked i mange år. Uten overdrivelse ble de rett og slett revet bort, foreldre kom tidlig for å sikre seg en flaske eller to.

Men nå skal jeg fortelle en hemmelighet – det er ingen hokus pokus å lage sitronsirup. Man lager en enkel sukkersirup og blander med sitronsaft – eller limesaft om du skal ha limesirup. Så enkelt er det altså. Har du tid kan du lage mye om gangen (ref. 20 flasker for julemarkedet) eller bare lage til eget behov og kanskje noen ekstra for å kunne gi bort.

For å få så mye saft som mulig ut av disse sitrusfruktene har jeg et par triks.

  • en god sitronpresse (jeg har en slik som jeg kjøpte i USA og synes den er helt genial) kan gjøre jobben.
  • rull sitronen/limen hardt mot kjøkkenbenken for å ‘løsne’ litt på saften.
  • legg sitroner/lime i kokende vann noen minutter koke eller sett de i mikrobølgen 1/2 minutt

Hva du vil bruke sitronsirupen til er litt opp til deg. Blandingsforholdet er ca. 1:4 om du vil lage en knallgod limonade for eksempel. Sitronsirupen er også god i drinker….

Sitronsirup (og limesirup)

Sitronsirup (og limesirup) – ca. 1.5 liter

ingredienser
  • 8-12 sitroner
  • 600g sukker
fremgangsmåte

Skrubb sitronene rene  under vann og press ut saften. Mål opp saften, du skal ha 600ml.

 Ha sukker i en kjele sammen med 600ml vann og et par av sitronene som du nettopp har presset saften ut av.
Kok langsomt opp under omrøring til sukkeret er helt oppløst. Gi det et oppkok og fisk ut sitronene.
Tilsett sitronsaften og varm det opp til like under kokepunktet.
Hell den varme sitronsaften i varme, steriliserte glass og sett på lokk umiddelbart. La sirupen avkjøle i romtemperatur og sett så kjølig til videre oppbevaring. Sirupen kan holde seg godt i flere måneder.
Blandingsforhold er en del sirup til 3-4 deler vann.
God leskende sommer!
Sitronsirup (og limesirup)
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »