Focaccia med ovnsbakt løk og urter

Focaccia med ovnsbakt løk og urter

Ahhh, focacccia ♥ dette deilige, luftige, saftige brødet ble plutselig enda bedre med en haug av rødløk på toppen! Det du ikke ser er at under rødløken er det et lag med parmesan og olje smaksatt med ovnsbakt hvitløk – mange deilige smaker her altså.

Og det er nettopp det som er hemmeligheten her – ikke vær redd for å å ha for my på toppen! Brødet skal smake av løk, hvitløk, god olivenolje og urter – vær generøs!

Synes du løken er litt vel stekt? Da er det bare å være flinkere enn meg og dekke til focacciaen med et stykke bakepapir under stekingen. Eller så kan du gjøre som meg, late som ingenting og strø litt ekstra med grønne urter på toppen….

Focaccia med ovnsbakt løk og urter

Vil du gjøre det enda mer lettvint kan du bruke denne oppskriften på eltefritt focaccia  og toppe den med løken fra denne oppskriften. Da er halve jobben gjort mens du sover…

Focaccia med ovnsbakt løk og urter

ingredienser
Focaccia
 • 500g hvetemel
 • 1/2 ts tørrgjær
 • 1/2 ts salt
 • ca. 4dl vann
Toppin
 • 3 røde løk
 • 5-8 hvitløksfedd
 • olivenolje
 • salt, pepper
 • parmesan
 • friske urter - oregano, basilikum, timian, rosmarin...
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

Lag deigen. Bland mel med tørrgjær og salt. Bruker du kjøkkenmaskin setter du maskinen i gang og tilsetter vann. La maskinen elte deigen glatt og smidig, dette tar gjerne 10-15 minutter.

Lager du deigen for hånd røres deigen sammen med en sleiv og helles så ut på kjøkkenbenken strødd med mel. Elt deigen for hånd til den er glatt og smidig.

Hel litt olivenolje over deigen, dekk den til og la den heve til den har doblet i størrelse på et lunt sted (1 -1 1/2 time).

Ovnsstek løken mens deigen hever. Skrell løken og skjær i 8 båter hver. Legg de i en ildfastform sammen med hvitløksfeddene. Hell litt olivenolje over og kvern godt med salt og pepper over det hele. Har du litt balsamicoeddik eller -sirup kan du ha lit av det over også. Bland med hendene og sett formen i forvarmet ovn. Stek til løken er myk, 20-30minutter. Da ser det omtrent slik ut…

Focaccia i langpanne

Deilig, ikke sant?

La løken avkjøle. Klem hvitløksfeddene ut av skallet. Ha 2-3 ss olivenolje over hvitløken og mos sammen med gaffel.

Hell focaccia deigen i en smurt langpanne og bruk fingrene for å fordele det jevnt i pannen. Dekk deigen til og la den hvile en halvtimes tid.

Pensle toppen med hvitløksoljen og riv litt parmesanost over det hele. Fordel løken på toppen og press de litt ned i deigen. Riv litt mer parmesan på toppen.

Focaccia i langpanne

Sett focacciaen i forvarmet ovn og stek i 20-30 minutter avhengig av størrelsen på langpannen (stor langpanne, mindre tid, mindre langpanne, mer tid). Synes du løken får litt mye farge under steking dekker du den med et stykke bakepapir underveis.

Hell mer olivenolje over focacciaen og strø generøst med friske urter og litt havsalt på toppen før servering.

Focaccia i langpanne

Yummy!

Focaccia i langpanne

Håper det smaker for deg også!

Kommentarer

 • Reply Elisabeth 12. november 2019

  Herlige bilder, ser helt himmelsk ut! Gleder meg til å prøve (og smake)! 🙂

  • Reply Mat På Bordet 13. november 2019

   Så godt å høre at det frister!
   ina 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »