Her har du en idé – smaksatte margariner!
Hvitløkssmør kjenner vi alle til, men har du prøvd hvitløksmargarin? Jeg lagde det for første gang i forbindelse med dette innlegget om hvitløksbrød (anbefales forresten).
Hvitløksmargarin passer til mye annet enn ‘bare’ hvitløksbrød. Legg en skive hvitløksmargarin på et stykke grillet kjøtt eller stek noen grønnsaker i den. Ha den over pasta for en rask ‘saus’ eller smør den generøst på en kylling før den helstekes i ovnen. Mulighetene er endeløse..
Så kom tanken om at det er jo faktisk mulig å smaksette med annet enn hvitløk. Et raskt søk resulterte i uendelige mange varianter, men jeg landet på disse 3 i tillegg til hvitløksmargarinen:
- Blåmuggmargarin – er spesielt godt på grillet stek, men kan også passe til fisk og grønnsaker
- Olivenmargarin – er godt på kjøtt det og, men kan også brukes i et ostesmørbrød for eksempel…..
- Sennepsmargarin – min favoritt, på grillet entrecôte servert med pommes frites….
Var det noe som fristet?
Husk at hvis du er litt usikker kan du halvere oppskriftene for å teste…
Supert at du har kommet med oppskrifter på dette, da min lille jente er veldig glad i hvitløkssmør, men har begynt å reagere på melk. Har laget hvitløksversjonen nå, av den blå Melange’n.
Så hyggelig å høre Linda Marie!