ANNONSE

Smaksatte margariner

Smaksatte margariner

Her har du en idé – smaksatte margariner!

Hvitløkssmør kjenner vi alle til, men har du prøvd hvitløksmargarin? Jeg lagde det for første gang i forbindelse med dette innlegget om hvitløksbrød (anbefales forresten).

Hvitløksmargarin passer til mye annet enn ‘bare’ hvitløksbrød. Legg en skive hvitløksmargarin på et stykke grillet kjøtt eller stek noen grønnsaker i den. Ha den over pasta for en rask ‘saus’ eller smør den generøst på en kylling før den helstekes i ovnen. Mulighetene er endeløse..

Så kom tanken om at det er jo faktisk mulig å smaksette med annet enn hvitløk. Et raskt søk resulterte i uendelige mange varianter, men jeg landet på disse 3 i tillegg til hvitløksmargarinen:

  • Blåmuggmargarin – er spesielt godt på grillet stek, men kan også passe til fisk og grønnsaker
  • Olivenmargarin – er godt på kjøtt det og, men kan også brukes i et ostesmørbrød for eksempel…..
  • Sennepsmargarin – min favoritt, på grillet entrecôte servert med pommes frites….

Var det noe som fristet?

Husk at hvis du er litt usikker kan du halvere oppskriftene for å teste…

Smaksatte margariner

Smaksatte margariner

ingredienser
Blåmugg-margarin
Hvitløks-margarin
  • 200g Melange margarin
  • 5 finhakkede hvitløksfedd
  • 2 håndfull persille, grovhakket
  • saften av en lime eller en halv sitron
  • salt, pepper, chiliflak, hvitløkskrydder
Oliven-margarin
Senneps-margarin
fremgangsmåte

Smaksatte margariner

Blåmuggmargarin

Skjær margarinen i store terninger og ha opp i en foodprosessor. Smuldre blåmuggosten over og sett maskinen i gang. Smak til med salt og pepper om nødvendig.

Tips – jeg brukte Selbu Blå kraftig for å få tydelig smak av blåmuggost.

 

Smaksatte margariner

Hvitløksmargarin

Ha margarin, hvitløk, persille og lime-/sitronsaft i en foodprosessor og kjør til det er godt blandet. Smak til med krydder.

 

Smaksatte margariner

Olivenmargarin

Ha margarin og oliven i en food prosessor og kjør til det er godt blandet. Smak til med salt og pepper.

 

Smaksatte margariner

Sennepsmargarin

Ha margarin, sennepspulver og sennep i en foodprosessor og kjør til det er godt blandet. Smak til med salt og pepper.

 

OPPBEVARING

Oppskriften lager en god porsjon smaksatte margariner. Rull de opp til en pølse i plastfolie, bakepapir eller aluminiumsfolie. Pølsene kan oppbevares i kjøleskapet en måneds tid. Skjær av skiver ved behov.

Pølsene kan også oppbevares i frysen opp til 6 måneder om pakket riktig.

Husk å merke med innhold!!

Smaksatte margariner

Håper det smaker! ♥

 

Kommentarer

  1. Reply Kongekrabbe med urtesmør - Mat Pa Bordet 20. april 2018

    […] urtesmør – du har kanskje en oppskrift du bruker allerede. Her har jeg smeltet 100g smør (eller margarin om du foretrekker), tilsatt litt finrevet hvitløk, hakket persille, gressløk og basilikum. Litt salt og pepper […]

  2. Reply Linda Marie 29. august 2017

    Supert at du har kommet med oppskrifter på dette, da min lille jente er veldig glad i hvitløkssmør, men har begynt å reagere på melk. Har laget hvitløksversjonen nå, av den blå Melange’n.

    • Reply Mat På Bordet 17. september 2017

      Så hyggelig å høre Linda Marie!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »