ANNONSE

Smaksatte margariner

Smaksatte margariner

Her har du en idé – smaksatte margariner!

Hvitløkssmør kjenner vi alle til, men har du prøvd hvitløksmargarin? Jeg lagde det for første gang i forbindelse med dette innlegget om hvitløksbrød (anbefales forresten).

Hvitløksmargarin passer til mye annet enn ‘bare’ hvitløksbrød. Legg en skive hvitløksmargarin på et stykke grillet kjøtt eller stek noen grønnsaker i den. Ha den over pasta for en rask ‘saus’ eller smør den generøst på en kylling før den helstekes i ovnen. Mulighetene er endeløse..

Så kom tanken om at det er jo faktisk mulig å smaksette med annet enn hvitløk. Et raskt søk resulterte i uendelige mange varianter, men jeg landet på disse 3 i tillegg til hvitløksmargarinen:

  • Blåmuggmargarin – er spesielt godt på grillet stek, men kan også passe til fisk og grønnsaker
  • Olivenmargarin – er godt på kjøtt det og, men kan også brukes i et ostesmørbrød for eksempel…..
  • Sennepsmargarin – min favoritt, på grillet entrecôte servert med pommes frites….

Var det noe som fristet?

Husk at hvis du er litt usikker kan du halvere oppskriftene for å teste…

Smaksatte margariner

Smaksatte margariner

ingredienser
Blåmugg-margarin
Hvitløks-margarin
  • 200g Melange margarin
  • 5 finhakkede hvitløksfedd
  • 2 håndfull persille, grovhakket
  • saften av en lime eller en halv sitron
  • salt, pepper, chiliflak, hvitløkskrydder
Oliven-margarin
Senneps-margarin
fremgangsmåte

Smaksatte margariner

Blåmuggmargarin

Skjær margarinen i store terninger og ha opp i en foodprosessor. Smuldre blåmuggosten over og sett maskinen i gang. Smak til med salt og pepper om nødvendig.

Tips – jeg brukte Selbu Blå kraftig for å få tydelig smak av blåmuggost.

 

Smaksatte margariner

Hvitløksmargarin

Ha margarin, hvitløk, persille og lime-/sitronsaft i en foodprosessor og kjør til det er godt blandet. Smak til med krydder.

 

Smaksatte margariner

Olivenmargarin

Ha margarin og oliven i en food prosessor og kjør til det er godt blandet. Smak til med salt og pepper.

 

Smaksatte margariner

Sennepsmargarin

Ha margarin, sennepspulver og sennep i en foodprosessor og kjør til det er godt blandet. Smak til med salt og pepper.

 

OPPBEVARING

Oppskriften lager en god porsjon smaksatte margariner. Rull de opp til en pølse i plastfolie, bakepapir eller aluminiumsfolie. Pølsene kan oppbevares i kjøleskapet en måneds tid. Skjær av skiver ved behov.

Pølsene kan også oppbevares i frysen opp til 6 måneder om pakket riktig.

Husk å merke med innhold!!

Smaksatte margariner

Håper det smaker! ♥

 

Kommentarer

  1. Reply Linda Marie 29. august 2017

    Supert at du har kommet med oppskrifter på dette, da min lille jente er veldig glad i hvitløkssmør, men har begynt å reagere på melk. Har laget hvitløksversjonen nå, av den blå Melange’n.

    • Reply Mat På Bordet 17. september 2017

      Så hyggelig å høre Linda Marie!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »