Hvitløksbrød i to varianter

hvitløksbrød

Det er på tide å skrive om hvitøksbrød på bloggen igjen!

Ja, for jeg har jo snakket om hvitløksbrød på bloggen før (du finner lenker til alle hvitløksbrød oppskriftene nederst i innlegget). Jeg er forferdelig glad i hvitløk må du skjønne og hvitløksbrød er følgelig noe av det beste jeg vet.

Jeg har alltid laget hvitløksbrød med hvitløkssmør, men nå som jeg samarbeider med Melange endrer jeg litt på vaner og bytter ut smør med margarin. Det er derfor hvitløksmargarin som går i disse utrolig digge hvitløksbrødene. Og hva jeg synes? Kanongodt! Og faktisk litte granne lettere å lage. Margarin lar seg lett blande med andre ingredienser rett fra kjøleskapet – ingen behov altså for å vente til den er blitt myk i romtemperatur. Skjær margarinen opp i litt mindre biter eller skiver, legg til ingrediensene og mos sammen med gaffel. Enkelt!

Jeg har laget to varianter av hvitløksbrød og tatt utgangspunkt i baguetter. Mine er hjemmelagde, men kjøp gjerne ferdige for å gjøre det enda mer lettvint. Det du ser øverst er den mest lettvinte varianten der baguetten deles i to på langs, smøres med hvitløksmargarin og stekes med ost. Ost kan du selvsagt velge bort om du ønsker.

Den andre varianten er en såkalt pull-apart bread – teknikken viste jeg her på bloggen allerede i 2012 da med et eltefritt brød. Min erfaring er at det er lettere å lage denne varianten med smeltet hvitløksmargarin. Alternativt kan du smaksette flytende Melange med hvitløk, urter og krydder, så slipper du å smelte margarinen.

hvitløksbrød

Hvilken du foretrekker er helt opp til deg. Begge er supergode, den ene er litt mer fancy enn den andre. Har du noen du gjerne vil gjøre litt inntrykk på er det pull apart varianten du skal gå for ♥

Psst. om du ikke har prøvd det før lag hvitløksconfit – den kan også blandes med Melange for å lage deilig hvitløksmargarin.

 

Hvitløksbrød

ingredienser
Hvitløksmargarin
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

Skjær margarinen opp i biter eller skiver og ha i en flat skål. Finhakk eller rasp hvitløken og ha i skålen med resten av ingrediensene. Mos godt sammen med en gaffel. Smak gjerne på den – det skal smake godt av hvitløk!

Del en baguette i to på langs og smør godt med hvitløksmargarinen.

hvitløksbrød

Legg baguettene på et stekebrett og dekk lett til med aluminiumsfolie. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 10 minutter til hvitløksmargarinen er smeltet.

Fjern folien og strø revet ost over baguettene. Har du noen osterester i kjøleskapet kan du bruke de – jeg brukte mozzarella. Sett brødene tilbake i ovnen og stek videre i ca. 5 minutter, eller til osten bobler og har fått litt farge.

hvitløksbrød

Skjær baguettene i tykke skiver slik at alle kan forsyne seg. Dryss gjerne med litt mer finhakket persille før servering.

hvitløksbrød

Vil du lage pull-apart hvitløksbrød skjærer du brødet i ruter. Pass på å ikke skjære helt gjennom brødet, men skjær så langt ned som du kan. Smelt noen spiseskjeer hvitløksmargarin (du kan alltid smelte mer om det ikke er nok). Bruk en teskje til å fordele halvparten av hvitløksmargarinen mellom rutene.

Fordel revet ost – gjerne mozzarella – mellom rutene og fordel så resten av hvitløksmargarinen over osten.

hvitløksbrød

Dekk hvitløksbrødet lett med folie, sett i ovnen og stek i ca. 10 minutter. Ta av folien og stek videre i 5 minutter til eller til osten bobler og har fått litt farge. Dryss gjerne med litt mer finhakket persille før servering.

hvitløksbrød

Så er det bare å dra rutene fra hverandre ♥

hvitløksbrød

Har du hvitløksmargarin til overs kan legge det som en klatt på noe plastfolie og rulle det sammen til en pølse. Oppbevar kjølig og bruk til steking, til mer hvitløksbrød, på grillet kjøtt eller fisk og masse, masse annet.

Mer hvitløksbrødoppskrifter finner du her:  eltefrie hvitløkssnurrer, hvitløksrundstykker, hvitløksbrød med en tvist, hvitløksbrød, hvitløkssnurrer.

 

Innlegget er skrevet som del av et samarbeid med Melange. Besøk gjerne Melange sine sider for flere oppskrifter. 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »