Skagenrøre

skagenrøre

Noe så godt altså! Skagenrøre er bare superdigg! Lett å lage og skikkelig kosemat.

Skal du ha noen over til en lett lunsj er det dette du kan servere. Skal du ha med litt fin turmat, pakker du Skagenrøre ned i et beger med lokk og serverer den med ferske baguetter, sitronskiver og noe godt å drikke.

Servere den som forrett kan du og. Legg noen salatblader på et tallerken og legg litt røre på toppen. Pynt med dill, legg til en sitronbåt eller  -skive og server. Eller legg det pent opp i et cocktailglass og server som en Skagencocktail ♥

Servere i en avokado hadde også vært godt!

Mulighetene tar ingen ende her som du ser, men for enkelthetens skyld er Skagenrøre presentert her i et avlangt rundstykke. Jeg skal innrømme at jeg hulte ut brødet noe for å få plass til nok røre. Proporsjonen mellom brød og røre blir bedre.

Jeg har valgt å servere Skagenrøren med naturell lodderogn. Velg rød eller svart om du liker det best – jeg valgte mest på grunn av farge. Mens vi snakker om lodderogn kan jeg også nevne at den kan blandes i Skagenrøren istedenfor å brukes som garnityr. Igjen, valget er ditt!

skagenrøre

Lyst å lage noe annet godt med reker? Prøv reker med salsa fresca! 

Skagenrøre

ingredienser
Skagenrøre
  • 300g pillede reker*
  • 200g krepsehaler*
  • 2 ss creme fraiche
  • 2 ss majones
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss grovhakket dill
  • 1 ss grovhakket gressløk
  • salt, pepper
Garnityr
  • 1 sitron
  • et glass lodderogn naturell
  • dill, gressløk
  • salat blader
fremgangsmåte

*vekt uten lake

Hell av laken fra krepsehaler og reker og skyll de i kaldt vann. La de renne godt av, evt. tørk lett med kjøkkenpapir.

Rør sammen crème fraîche, majones og sennep. Rør inn urter. Vend reker og krepsehaler i dressingen og smak til med salt og pepper om nødvendig.

Ha Skagenrøre i en pen bolle, pynt med friske urter og server.

skagenrøre

Jeg liker å servere røren i avlange brød. Skjær gjerne litt brød skrått ut fra toppen slik at du har plass til nok Skagernøre. Legg litt grønt i bunnen og plasser røren på toppen. Vær generøs. Fordel lodderogn på toppen, dryss med friske urter og klem litt sitronsaft over det hele. Spis! ♥

skagenrøre

Kommentarer

  1. Reply Monika T Aa 20. august 2017

    Jeg elsker skagenrøre…men jeg lager den med finhakket rødløk istedet for gressløk 🙂 Skal teste din variant neste gang 🙂

    • Reply Mat På Bordet 17. september 2017

      Hei Monika
      Finhakket rødløk må jo også være godt!
      Jeg liker smaken på gressløk i tillegg til at det gir litt farge. Alltid fristende med litt grønt vet du…. 😉

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »