Svineschnitzel ikke Wienerschnitzel

svineschnitzel ikke wienerchnitzel

Schnitzel – det er digg det!

Wienerschnitzel var yndet søndagsmiddag hos oss da jeg var barn og begrepet ble brukt uavhengig om det var laget med kalvekjøtt, svinekjøtt, kylling eller kalkun. Det er jo da ikke helt korrekt, det er kun schnitzel som lages med kalvekjøtt som kalles for Wienerschnitzel. Dette er altså svineschnitzel.

Det som er viktig med schnitzel, uavhengig av hva slags kjøtt du bruker er paneringen og stekingen. Kjøttet vendes først i krydret mel, dyppes i krydret egg og til slutt i krydret griljermel.

Det neste steget innebærer at du har riktig temperatur på stekepannen din før du legger kjøttet ditt opp i. Er den ikke varm nok får ikke schnitzelen en god skorpe, og blir gjerne litt blek og ofte litt overstekt. Er stekepannen for varm er det fare for at schnitzelen fort blir  brent på utsiden og understekt på innsiden.

Bruker du flytende Melange vet du at stekepannen har riktig temperatur når margarinen blir nøttebrun. Da er det bare å ha opp i kjøttet, stek et par minutter på den ene siden og så den andre.

Sjekk ut denne filmen for å se hvordan det gjøres:

Potetmos er yndet tilbehør hos oss i familien. Ovnsbakte poteter med timian er en sterk toer.

Husk å klemme litt sitronsaft over kjøttet før du spiser ♥

 

Svineschnitzel ikke Wienerschnitzel – 4 porsjoner

ingredienser
  • 4 skiver ytrefilet av svin (ca. 500g)
  • 4-5 ss hvetemel
  • 1-2 egg
  • 200g griljermel
  • salt, pepper
  • friske timianblader
  • flytende Melange til steking
fremgangsmåte

Bruk en kjøtthammer eller en tung gryte til å banke kjøttsstykkene til en tykkelse på ca. en halv centimeter.

Ha mel, egg og griljermel i tre forskjellige dype skåler og krydre de alle med litt salt og pepper. Bland godt. Ha friske timianblader i griljermelen om du bruker de.

svineschnitzel ikke wienerchnitzel

Vend svinekjøttet i melet,

svineschnitzel ikke wienerchnitzel

så i egget

svineschnitzel ikke wienerchnitzel

og tilslutt i griljermelet. Press kjøttet godt ned i griljermelet slik at kjøttet får et godt lag med griljermel.

Ønsker du ekstra panering, dypper du kjøttet en gang til i egget og griljermelet slik at du får et dobbeltlag med panering. Legg kjøttsykkene på et fat.

svineschnitzel ikke wienerchnitzel

Varm opp en stekepanne og ha opp i godt med flytende Melange. Når margarinen er nøttebrun (en indikasjon på at fettet er 180°)  legger du kjøttet forsiktig ned i stekepannen. Stek ca. 2 minutter på den ene siden, vend kjøttet og stek et par minutter til. (Ta gjerne en titt på videoen over om du ikke har gjort det allerede).

svineschnitzel ikke wienerchnitzel

Legg ferdigstekte schnitzel på et fat for servering. Alternativt kan du legge de i en ildfastform og sette de i ovnen for å holde de varme mens resten av kjøttet stekes.

Server med sitronbåter, potetstappe og grønnebønner for eksempel.

svineschnitzel ikke wienerchnitzel

 

Kommentarer

  • Reply E 26. september 2019

    Hvilket griljermel bruker du? Gleder meg til å prøve oppskriften!

    • Reply Mat På Bordet 5. oktober 2019

      Ikke noe spesielt merke, bare det jeg finner i butikken. Er det fra Wasa mon tro?
      Alternativt kan du lage ditt eget av litt gammelt brød 🙂
      hilsen
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »