Schnitzel – det er digg det!
Wienerschnitzel var yndet søndagsmiddag hos oss da jeg var barn og begrepet ble brukt uavhengig om det var laget med kalvekjøtt, svinekjøtt, kylling eller kalkun. Det er jo da ikke helt korrekt, det er kun schnitzel som lages med kalvekjøtt som kalles for Wienerschnitzel. Dette er altså svineschnitzel.
Det som er viktig med schnitzel, uavhengig av hva slags kjøtt du bruker er paneringen og stekingen. Kjøttet vendes først i krydret mel, dyppes i krydret egg og til slutt i krydret griljermel.
Det neste steget innebærer at du har riktig temperatur på stekepannen din før du legger kjøttet ditt opp i. Er den ikke varm nok får ikke schnitzelen en god skorpe, og blir gjerne litt blek og ofte litt overstekt. Er stekepannen for varm er det fare for at schnitzelen fort blir brent på utsiden og understekt på innsiden.
Bruker du flytende Melange vet du at stekepannen har riktig temperatur når margarinen blir nøttebrun. Da er det bare å ha opp i kjøttet, stek et par minutter på den ene siden og så den andre.
Sjekk ut denne filmen for å se hvordan det gjøres:
Potetmos er yndet tilbehør hos oss i familien. Ovnsbakte poteter med timian er en sterk toer.
Husk å klemme litt sitronsaft over kjøttet før du spiser ♥
Hvilket griljermel bruker du? Gleder meg til å prøve oppskriften!
Ikke noe spesielt merke, bare det jeg finner i butikken. Er det fra Wasa mon tro?
Alternativt kan du lage ditt eget av litt gammelt brød 🙂
hilsen
ina