
Lettvint pærekake med ingefær servert med vaniljsaus. Hva i alle dager kan være bedre enn det en litt kjølig høstdag eller – kveld.
Mitt valg falt på pærer, denne deilige høstfrukten som kommer litt i skyggen for høstens dronning – eplet. Eller er det bare jeg som tenker sånn? Ser jeg på bloggen ser jeg at det ikke mangler på oppskrifter på epler, oppskrifter på pærer var det lite av. Når det er sagt så er inspirasjon hentet fra denne sjokoladeterten med pære .
Sjokoladeterten er allerede en favoritt, men en ny vri er alltid velkommen. Som vaniljesausen, er denne kaken ikke tilsatt raffinert sukker men er i stedet søtet med honning (vaniljesausen er søtet med søtstoff). Honningen gir god smak på kaken med deilige undertoner av ingefær og kanel. Heller du litt vaniljesaus på toppen av en fortsatt lunken pærekake er man rett og slett i himmelen.
Velkommen høstmørket sier jeg bare!
Lyst å prøve en pærekake med sjokolade? Sjekk ut denne oppskriften!
Hei. Vet du om denne kaken kan fryses? Har et lass med pærer, så vil gjerne «spare» litt på noe av det jeg lager med dem 🙂
Hei Kirsten
Pærekaken kan fryses ja:)
hilsen
ina
Det står ingenting om smøret? når skal det røres inn? skal det blandes inn mykt med hvetemel og egg blandingen kanskje? 🙂
Huff ja, ser at det står egg to ganger i oppskriften. Smør skal røres med honning, så skal egg opp i. Retter oppskriften nå, takk for at du sa fra 🙂
Hei 🙂 hva kan man bruke istedenfor honning?
Hilsen Karin
Hei Karin!
Du kan bruke lønne- eller agavesirup for eksempel.
Eller du kan bruke vanlig sukker 😉