Lettvint og lekker pærekake med ingefær – med vaniljesaus…

lettvint pærekake med vaniljesaus

Lettvint pærekake med ingefær servert med vaniljsaus. Hva i alle dager kan være bedre enn det en litt kjølig høstdag eller – kveld.

Mitt valg falt på pærer, denne deilige høstfrukten som kommer litt i skyggen for høstens dronning – eplet. Eller er det bare jeg som tenker sånn? Ser jeg på bloggen ser jeg at det ikke mangler på oppskrifter på epler, oppskrifter på pærer var det lite av. Når det er sagt så er inspirasjon hentet fra denne sjokoladeterten med pære .

Sjokoladeterten er allerede en favoritt, men en ny vri er alltid velkommen. Som vaniljesausen, er denne kaken ikke tilsatt raffinert sukker men er i stedet søtet med honning (vaniljesausen er søtet med søtstoff). Honningen gir god smak på kaken med deilige undertoner av ingefær og kanel. Heller du litt vaniljesaus på toppen av en fortsatt lunken pærekake er man rett og slett i himmelen.

Velkommen høstmørket sier jeg bare!

Lyst å prøve en pærekake med sjokolade? Sjekk ut denne oppskriften!

Lettvint pærekake med vaniljesaus

ingredienser
Fyllet
  • 4 pærer
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ts kanel
  • 1 ss flytende honning
Kaken
  • 150g myk smør eller maragarin
  • 150g honning
  • 3 egg
  • frø fra 1/2 vaniljestang
  • 150g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
fremgangsmåte

Ovn temp 180°

Du trenger : en støpejernspanne eller rund kakeform, diam. ca. 28cm, smurt

Skjær pærene i 4 båter på langs. Skjær bort evt. rester av kjernen og del båtene i 2 på langs. Du har nå 8 båter per pære.

Ha pærene opp i en skål. Ha ingefær, kanel og honning i skålen og bland godt med pærene. Det bør dufte vidunderlig allerede. ♥

Lag deigen. Pisk smør/margarin og honning sammen. Tilsett egg, ett om gangen og pisk godt mellom eggene. Rør inn vaniljefrø.

Bland hvetemel med bakepulvert og ha opp i deigen. Rør inn.

Hell deigen over i smurt form og spre det jevnt utover. Plasser pærene i ring rundt kanten av formen og avslutt med noen i midten.

lettvint pærekake med vaniljesaus

La oss ta en nærmere titt på dette, for det ser allerede godt ut….

lettvint pærekake med vaniljesaus

Sett formen i forvarmet ovn og stek i ca. 30 minutter. Test med kakepinne for å sjekke at kaken er ferdigstekt.

lettvint pærekake med vaniljesaus

Server lunken med vaniljesaus eller is om du vil, og KOS deg! ♥

 

Kommentarer

  • Reply Kirsten 19. september 2019

    Hei. Vet du om denne kaken kan fryses? Har et lass med pærer, så vil gjerne «spare» litt på noe av det jeg lager med dem 🙂

    • Reply Mat På Bordet 20. oktober 2019

      Hei Kirsten
      Pærekaken kan fryses ja:)
      hilsen
      ina

  • Reply Ida Pernille Botten 8. oktober 2017

    Det står ingenting om smøret? når skal det røres inn? skal det blandes inn mykt med hvetemel og egg blandingen kanskje? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 9. oktober 2017

      Huff ja, ser at det står egg to ganger i oppskriften. Smør skal røres med honning, så skal egg opp i. Retter oppskriften nå, takk for at du sa fra 🙂

  • Reply Karin-Maria Vårtun 16. september 2017

    Hei 🙂 hva kan man bruke istedenfor honning?
    Hilsen Karin

    • Reply Mat På Bordet 17. september 2017

      Hei Karin!
      Du kan bruke lønne- eller agavesirup for eksempel.
      Eller du kan bruke vanlig sukker 😉

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »