Ja, du leste riktig – BAKT POTETMOS!
Som kan lages dagen i forveien om du vil!!
Også kjent som duchessepoteter – dette er potetmos blandet med eggeplommer, fløte, rømme, smør og annet godt. Mosen kan lages på forhånd, fordeles i en (ildfast) form og settes kjølig dagen før om du vil.
Resultatet er en en deilig potetmos med en litt myk og brunet topp. Passer ypperlig til middagsselskaper hvor du har mer enn nok å tenke på og vil gjerne slippe å lage potetmos i siste øyeblikk.
Bruk oppskriften som en veiledning og lek med den. Bytt ut rømme med kremost (med eller uten urter), ha opp i parmesan, eller friske urter. Bytt ut rømmen med fløte og smaksett det med løk og hvitløk slik jeg gjør for fløtegratinerte poteter her. Hmmmm, her er det så mye godt man kan finne på.
Om ikke du vil ha en stor form med potetmos kan du gjerne fordele det i mindre individuelle former for eksempel. Eller ha potetblandingen i en sprøytepose og lage frittstående tårn slik frukt.no gjør her.
Vil du virkelig gjøre en innsats finner du frem en sprøytepose med stor stjernetut og lager fine former med potetmosen slik det er gjort her for eksempel.
Jeg synes det var kjekt å lage de i form og tenker at dette blir en velbrukt oppskrift når julen nærmer seg og mange skal ha mat.
Visste du at det finnes mange digge oppskrifter med potet her på bloggen? Ta en titt her!