Tacosuppe med kylling

Tacosuppe med kylling

Tacosuppe – tenk deg det!

Litt spicy suppe med alle elementer av en taco middag. Jeg tenker da på bønner, mais, tomater, løk, hvitløk, chili, krydder, avokado, osv.

Ja, og i dette tilfellet kylling. Suppen begynner i grunnen med kylling – gjerne en hel en, eller kylling på ben. Kyllingen kokes/trekkes og kjøttet rives så i biter (vent til den er avkjølt nok slik at du kan håndtere den).

Kraften som er igjen brukes i suppen (du vil kanskje ha noe til overs som du kan koke ned og fryse om du ønsker) og gir god dybde og smak. Litt steking av grønnsaker må til for å bygge opp suppen ytterlig, litt krydder og så er det bare å ha resten opp i gryta, justere litt på smaken og voila tacosuppe med kylling er klar for servering .

Har du stekt eller laget en kyllingmiddag dagen før, kan du selvsagt bruke kyllingrester til suppen. Da bruker du kyllingbuljong i stedet for kraften. Like godt og enda enklere.

Hva du vil servere til lar jeg være opp til deg. Brød er selvsagt godt, quesadillas er enda bedre. Jeg elsker avokado i denne suppen, særlig hvis jeg har kjørt litt hardt på med krydder (som jeg jo liker å gjøre). En klatt med rømme er heller ikke dumt.

Vårløk og frisk koriander gir farge og smak, litt limesaft gir litt syre. Litt hot sauce er kjekt for de som vil ha det spicy. Vil du ha litt krønsj kan du knuse noen tortillachips og strø det på toppen. Da blir det reneste festmiddagen.

Tacosuppe med kylling

Lyst på tacosuppe med kjøtt? Prøv denne oppskriften.

Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her. 

Tacosuppe med kylling – 4- 6 porsjoner

ingredienser
Tacosuppe
 • ca. 400g kokt, revet kylling
 • 1 løk, finhakket
 • 2 hvitløksfedd, finhakket
 • 1 ss chilipulver (meksikansk)
 • 1 ss spisskummen
 • 1 ts paprika
 • 1 ts røkt paprika
 • 2 ts oregano
 • 1 liter kyllingkraft eller -buljong
 • 1 boks (400g) hakkede tomater
 • 1 boks (400g) røde eller svarte bønner
 • 1 boks (300g) mais
 • olje til steking
 • salt, pepper
Tilbehør
 • avokado i skiver
 • rømme
 • vårløk
 • frisk koriander
 • hot sauce
 • knuste tortillachips
fremgangsmåte

La oss begynne med kyllingen. Har du kylling til overs fra en middag er det ypperlig å bruke det her. Hvis ikke kan du koke/trekke kylling.

Legg kylling (helst kylling med ben) i vann tilsatt buljong og la det trekke til gjennomkokt. Kyllingfilet eller kyllinglår vil ta 15-20 minutter. Skal du koke en hel kylling kan du regne med ca. en time. Kyllingen er kokt når lårbeinet løsner lett fra skroget. Bruk en øse til å fjerne  urenheter som samler seg på toppen under kokingen. Ta vare på kraften, den bruker du i suppen.

Ha litt olje i en stor kjele (du skal lage hele suppen i denne). Stek løk og hvitløk på middels varme til myk. Ha opp i krydderet og stek videre. Det skal dufte godt!

Ha opp i kyllingkraft/buljong og tomatene. Smak til med salt og pepper. Riv kyllingen i biter og ha den opp i suppen sammen med bønner og mais. La suppen få et oppkok. Slå så ned varmen for å holde suppen varm. Smak gjerne til igjen med salt og pepper og litt limesaft om du ønsker.

Suppen en klar til servering! Server med avokado og vårløk slik jeg har gjort her. Litt limesaft over det hele er også godt.

Tacosuppe med kylling

 

Håper det smaker!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »