Tacosuppe – tenk deg det!
Litt spicy suppe med alle elementer av en taco middag. Jeg tenker da på bønner, mais, tomater, løk, hvitløk, chili, krydder, avokado, osv.
Ja, og i dette tilfellet kylling. Suppen begynner i grunnen med kylling – gjerne en hel en, eller kylling på ben. Kyllingen kokes/trekkes og kjøttet rives så i biter (vent til den er avkjølt nok slik at du kan håndtere den).
Kraften som er igjen brukes i suppen (du vil kanskje ha noe til overs som du kan koke ned og fryse om du ønsker) og gir god dybde og smak. Litt steking av grønnsaker må til for å bygge opp suppen ytterlig, litt krydder og så er det bare å ha resten opp i gryta, justere litt på smaken og voila tacosuppe med kylling er klar for servering .
Har du stekt eller laget en kyllingmiddag dagen før, kan du selvsagt bruke kyllingrester til suppen. Da bruker du kyllingbuljong i stedet for kraften. Like godt og enda enklere.
Hva du vil servere til lar jeg være opp til deg. Brød er selvsagt godt, quesadillas er enda bedre. Jeg elsker avokado i denne suppen, særlig hvis jeg har kjørt litt hardt på med krydder (som jeg jo liker å gjøre). En klatt med rømme er heller ikke dumt.
Vårløk og frisk koriander gir farge og smak, litt limesaft gir litt syre. Litt hot sauce er kjekt for de som vil ha det spicy. Vil du ha litt krønsj kan du knuse noen tortillachips og strø det på toppen. Da blir det reneste festmiddagen.
Lyst på tacosuppe med kjøtt? Prøv denne oppskriften.
Husk at det er forskjell på kylling. Sjekk gjerne hvordan de forskjellige kyllingprodusenter behandler sine kyllinger før de ender opp på din tallerken. En oversikt utarbeidet av dyrevernalliansen finner du her.