ANNONSE

Frokost-taco med pølse og egg

frokost-taco

Vil du servere noe digg til frokost, serverer du frokost-taco!

Deilig halvlunkne tortillas (gjerne grove eller mais-tortillas) toppet med pølsefarse stekt med løk, hvitløk og hele chili. Oppå der kommer et speilegg og så serveres det hele med typisk tex-mex tilbehør – vårløk, frisk koriander, tomater og hot sauce.

Siden det er frokost smaker det best med jus eller vann til. Kaffe er selvsagt også en mulighet.

Det meste kan forberedes på forhånd. Pølseblandingen kan lages dagen før, oppbevares kjølig og så varmes opp neste morgen. Tortillas pakker du i aluminiumsfolie og varmer i ovnen om du ikke har lyst å varme opp en etter en i en stekepanne eller på grillen. Da gjenstår det bare å skjære opp vårløk og avokado, og steke egg.

Jeg elsker å spise dette dagen derpå eller når frokosten blir litt sen og bikker over i lunsj.

frokost-taco

Frokost-taco er også supert å overraske far med på farsdag nå til søndag! Gjett om han blir glad!!

Dette er ikke første gang frokost-taco dukker opp på bloggen, sjekk ut denne varianten med grønn salsa om du vil ha en variant uten kjøtt.

Frokost-taco med pølse og egg – 4 porsjoner

ingredienser
Pølseblanding
  • 300g rå pølse (salsiccia, chorizo, bratwurst e.l.)
  • 1 løk finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • en liten håndfull bird's eye chili
  • 1 rød paprika i terninger
  • 1 gul paprika i terninger
  • 2 vårløk i skiver
  • flytende Melange til steking
  • salt, pepper
Tilbehør
  • 4 store eller 8 små tortilla's
  • 4 egg
  • 1 vårløk, i fine skiver
  • 1 lime i båter
  • frisk koriander
  • avokado i skiver
  • hot sauce
fremgangsmåte

Snitt pølsene på langs og fjern skinnet (tarmen). Ha 2-3 ss flytende Melange i en varm stekepanne og vent til den blir nøttebrun. Ha opp i pølsefarsen og bryt den opp i mindre biter under steking.

Ha opp i løk, hvitløk og bird’s eye chili og stek til kjøttet har fått fin farge og løken er myk.

Ha opp i paprika og vårløk til slutt og rør det sammen. Pølseblandingen er ferdig.

Stek tortillas i en tørr stekepanne eller pakk de inn i aluminiumsfolie og varm de opp i ovnen. Les pakkens anvisninger.

Gjør resten av tilbehøret klart.

Stek egg når alt annet er klart. Varm opp en stekepanne og ha opp i flytende Melange. Stek egg slik du, eller den du serverer, liker det. Om du synes det er for mye jobb å steke flere speilegg kan du lage eggerøre i stedet. Det smaker like godt.

Server tortillas med en god porsjon pølseblanding og et speilegg på toppen. Dryss med vårløk og koriander og server med hot sauce, avokado og gjerne noen tomater.

Frokost-taco

Håper det smaker! Og gratulerer med dagen alle fine fedre! ♥

Frokost-taco

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Melange. 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »