ANNONSE

Krydderkake

Krydderkake

Når det ikke er helt jul, men du har lyst på å smake på det litt likevel, lager du krydderkake.

Denne krydderkaken, vel å merke.

Basis for kaken er en kryddermiks som du blander selv, og som du kan blande i hva som helst. En kopp varm kakao for eksempel. Eller hva med å blande en spiseskje med kryddermiksen i din favoritt sjokoladekake for eksempel. Eller hva med brownies laget med litt kryddermiks, eller cookies.

Er du glad i arme riddere kan du blande litt krydderblanding med sukker og strø over ridderne.

Du skjønner at det er mange muligheter her ikke sant? ♥

Om du har en fin form (min var en gave fra min datter som tok den med fra USA) er kaken vakker i seg selv. Her ser du den før glasur.

Krydderkake

Om du vil ha glasur på er helt opp til deg – den er kjempegod (og vakker) uten. Server den med en kopp kaffe, gjerne fortsatt litt lunken.

Vil du lage litt ekstra stas ut av kaken har du på glasur. Strø gjerne litt grovhakkede hasselnøtter på toppen av det igjen. Alltid godt med litt krønsj vet du …

Frister ikke denne kaken, kan jeg også anbefale denne sjokoladekaken med kaffe. Perfekt for høsten den og…

Krydderkake

ingredienser
Krydderkake
  • 300g hvetemel
  • 150g sukker
  • 2 ss kryddermiks (se under for 'oppskrift')
  • 1 ts bakepulver
  • 3.5dl melk
  • 4 egg
  • 50g honning
  • 200g smeltet smør eller margarin, avkjølt
  • frø fra en vaniljestang
Kryddermiks
  • 3 ss kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts malt muskattnøtt
  • 1.5 ts allehånde
  • 1.5 ts malt nellik
Glasur
  • 100g melis
  • 1 ts kryddermiks
  • ca. 1 ss melk
fremgangsmåte

Ovn temp 180°

En kakeform med hull i midten, gjerne en så kalt ‘bundt’ form

Smør formen.

Lag krydderblandingen ved å blande alle krydderne sammen. Oppbevar blandingen i et glass – du kommer til å ha til overs.

Lag kakedeigen. Ha hvetemel, sukker, krydderblanding og bakepulver i en bolle og bland godt sammen.

Bland melk, egg, avkjølt smør/margarin, honning og vaniljefrø sammen i en annen skål eller målebeger.

Hell det våte i det tørre og rør sammen.

Hell deigen i den smurte formen og sett i forvarmet ovn. Stek i 45-50 minutter. Stikk en kakepinne i den tykkeste delen av kaken. Kommer den ut ren er kaken ferdig.

La kaken avkjøle noen minutter i formen, før du vender den ut. La den avkjøle helt på rist, eller spis den mens den fortsatt er litt lunken. Gjerne med litt is.

krydderkake

Om du ønsker glasur, blander du melis og krydderblandingen sammen. Tilsett nok melk til at du får en rennende glasur. Pynt med grovhakkede mandler.

krydderkake

Håper det smaker! ♥

 

Kommentarer

  1. Reply annlaug 16. november 2017

    du lager så mye flott.likte krydderblandingen din.middelalderen kommer frem i julen.har nettopp laget bergensk brødkake.det hadde passetmed krydderne dine.ha en flott førjuls

    • Reply Mat På Bordet 9. desember 2017

      Takk Annlaug 🙂

  2. Reply Sigrid-Helen 15. november 2017

    Hei.
    Denne kaken skal jeg prøve i morgen, den så veldig god ut. Og lettvint.
    Har du et bilde av kakeformen? Den så spennende ut!
    Og kanskje en ide om hvor man kan få tak i en lignende?
    Mvh, Sigrid-Helen

    • Reply Mat På Bordet 9. desember 2017

      Hei Sigrid-Helen
      Det er lenke til formen i innlegget 🙂
      Vil du kjøpe lignende er det mange fine butikker som fører det. Cacas, Traktørne, Bakern og kokken, for eksempel.
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »