ANNONSE

Hjemmelaget knekkebrød

hjemmelaget knekkebrød

Kall det hjemmelaget knekkebrød eller frøkjeks – jeg synes det er en blanding av de to.

Sprø kjeks, med masse frø og godsaker. Og tenk at det er såååå enkelt å lage!

Ingrediensene blandes sammen til en våt deig og settes til side for å svelle. 20 minutter holder. Legg et stykke bakepapir på et stekebrett og hell deigen over på den. Sett et stykke bakepapir på toppen av deigen og bruk en kjevle til å fordele deigen i et tynt og nogenlunde jevnt lag. Det gjør ingenting om ikke knekkebrødet går helt ut til kanten av stekebrettet eller at den får en ujevn kant. Det kaller vi nemlig for sjarmerende….

Knekkebrødet skal så stekes, eller tørkes om du vil. Bakepapiret fjernes fra toppen og knekkebrødet stekes først en 20 minutters tid. Ta den ut av ovnen, vend den og fjern bakepapiret fra denne siden også.

Om du ønsker rette kanter på knekkebrødet kan du skjære i den mens den fortsatt er myk. Jeg liker å sette den tilbake i ovnen uten å skjære i den og knekke den i litt forskjellige biter når den er sprø. Det kalles også for sjarmerende….

Hvor lang tid det vil ta før knekkebrødet er ferdigstekt vil variere noe. Det er viktig å gi den tiden den trenger å bli riktig tørr og sprø.

Ingen liker seig knekkebrød!

hjemmelaget knekkebrød

Prøv gjerne også knekkerbrød med tranebær! Oppskriften finner du her. 

Hjemmelaget knekkebrød

ingredienser
  • 100g havregryn (store)
  • 3 ss chiafrø
  • 50g ristet sesamfrø
  • 3 ss linfrø
  • 50g solsikkekjerner
  • 1 ts flaksalt
  • 2 dl varmt vann
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss honning
fremgangsmåte

Ovn temp 180° C.

Ha havregryn, chiafrø, sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner og salt i en bolle og bland godt sammen.

Mål opp vannet og rør inn olivenolje og honning.

Hell det våte over det tørre og bland sammen. La det stå og svelle i cirka 10 minutter.

Dekk et stekebrett med et stykke bakepapir. Hell blandingen på toppen og legg et stykke bakepapir på toppen av det igjen.

Bruk en kjevle til å fordele deigen på brettet i et tynt og relativt jevnt lag. Fjern bakepapiret fra toppen og sett knekkebrødet i forvarmet ovn.

Stek i 20 minutter. Ta stekebrettet ut av ovnen og snu knekkebrødet. Fjern bakepapiret fra denne siden også.

Settt i forvarmet ovn igjen og stek i 20 minutter til eller til knekkebrødet er sprøtt og har fått litt farge.

hjemmelaget knekkebrød

La knekkebrødet avkjøle og knekk den i biter. Oppbevar i tett boks.

Om du ønsker jevnstore knekkebrød med jevn kant kan du skjære knekkebrødet mens den fortsatt er myk (for eksempel når du tar den ut av ovnen første gang).

Om du er glad i litt salt på knekkebrødet ditt kan du strø litt ekstra salt på toppen før du setter den i ovnen første gang.

Tips: spis med rødbetehummus!

Kommentarer

  1. Reply Kristin Natvig 23. november 2017

    Hei Ina, disse så supergode og enkle ut! Men, lurer på én ting, mener du 50 stk solsikkekjerner? Eller er det 50 gram?
    På forhånd tusen takk
    Hilsen Kristin

    • Reply Mat På Bordet 9. desember 2017

      Ha, ha, ja det skulle tatt seg ut Kristin om man måtte begynne å telle frø…..lol
      Du har rett, det skal selvfølgelig være 50 g ikke 50 stykker. Har rettet i oppskriften nå, takk for at du sa fra!
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »