Kall det hjemmelaget knekkebrød eller frøkjeks – jeg synes det er en blanding av de to.
Sprø kjeks, med masse frø og godsaker. Og tenk at det er såååå enkelt å lage!
Ingrediensene blandes sammen til en våt deig og settes til side for å svelle. 20 minutter holder. Legg et stykke bakepapir på et stekebrett og hell deigen over på den. Sett et stykke bakepapir på toppen av deigen og bruk en kjevle til å fordele deigen i et tynt og nogenlunde jevnt lag. Det gjør ingenting om ikke knekkebrødet går helt ut til kanten av stekebrettet eller at den får en ujevn kant. Det kaller vi nemlig for sjarmerende….
Knekkebrødet skal så stekes, eller tørkes om du vil. Bakepapiret fjernes fra toppen og knekkebrødet stekes først en 20 minutters tid. Ta den ut av ovnen, vend den og fjern bakepapiret fra denne siden også.
Om du ønsker rette kanter på knekkebrødet kan du skjære i den mens den fortsatt er myk. Jeg liker å sette den tilbake i ovnen uten å skjære i den og knekke den i litt forskjellige biter når den er sprø. Det kalles også for sjarmerende….
Hvor lang tid det vil ta før knekkebrødet er ferdigstekt vil variere noe. Det er viktig å gi den tiden den trenger å bli riktig tørr og sprø.
Ingen liker seig knekkebrød!
Prøv gjerne også knekkerbrød med tranebær! Oppskriften finner du her.
Hei Ina, disse så supergode og enkle ut! Men, lurer på én ting, mener du 50 stk solsikkekjerner? Eller er det 50 gram?
På forhånd tusen takk
Hilsen Kristin
Ha, ha, ja det skulle tatt seg ut Kristin om man måtte begynne å telle frø…..lol
Du har rett, det skal selvfølgelig være 50 g ikke 50 stykker. Har rettet i oppskriften nå, takk for at du sa fra!
ina