Pepperkakevafler

pepperkakevafler

Her har du de altså, pepperkakevafler servert med dadler, bringebær, pistasjnøtter, en kule vaniljeis og litt melisdryss!

Det er ikke så gærnt som det høres ut som. Vaflene er av den grove varianten og har relativt lite sukker i seg. De er krydret med min pepperkake krydderblanding og er supergode på smak. Det er nok det du har på toppen som vil være avgjørende om du kan spise dette til frokost med god samvittighet eller ikke.

Når det er sagt kan jo pepperkakevafler også serveres som en dessert. Legg vaflene opp på hverandre i et tårn og pynt den øverste med det du skal servere med. Første man som serverer seg tar den øverste og får en ferdig ‘pimpa’ vaffel. Server nok av tilbehøret (is, bær, nøtter, osv) ved siden av slik at de andre kan pimpe vaflene sine selv.

pepperkakepannekaker

Bruk gjerne denne vaffeloppskriften (annonse) også om du vil, og ha opp i pepperkakekrydderblandingen for å lage en julevariant.

Pepperkakevafler – 6 (belgiske) vafler

ingredienser
Pepperkakevafler
  • 175g hvetemel
  • 25g kruskakli
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2-3 ss brunt sukker
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 3 dl melk
  • 3 egg
  • 1.5 ss pepperkakekrydder
Pepperkakekrydderblanding
  • 2 ss kanel
  • 2 ss malt ingefær
  • 2 ss allehånde
  • 1 ssmalt nellik
  • 1 ss malt musaktt
  • 1 ts malt pepper
fremgangsmåte

Lag pepperkakekrydder ved å blande alle ingrediensene sammen. Ha blandingen opp i et glass med lokk. Du vil ha krydderblanding til overs etter å ha laget pepperkakebiscotti. Dette kan du bruke til å lage neste runde med pepperkakebiscotti eller til å smaksette annet bakst eller drikke – pepperkaker, karameller, varm kakao, osv.

Ha hvetemel, kruskakli, sukker, tørrgjær og pepperkakekrydder i en bolle og rør sammen.

Rør yoghurt, melk og egg sammen og hell dette i melblandingen. Rør sammen.

Varm opp vaffeljernet. Smør vaffeljernet med litt nøytral olje eller margarin om nødvendig.

Stek vaflene og server med det su ønsker av tilbehør – is, melis, frukt, bær, nøtter, osv.

 

pepperkakevafler

Håper det smaker! ♥

Kommentarer

  • Reply Sigrid-Helen 30. november 2017

    Disse så gode ut, kanskje til lørdagsmorgen? Artig vri med pepperkakekrydder. Kruskakli er supert i frokostvafler, selv pleier jeg å ha i litt lettkokte havregryn også, og litt rapsolje. Sammen med litt bær og et glass appelsinjuice er det en frokost god som gull!

    • Reply Mat På Bordet 9. desember 2017

      Det hørtes så absolutt ut som en frokost god som gull Sigrid-Helen!
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »