Ostekake på glass må være en av de beste og enkleste dessertene man kan diske opp med. Og siden vi nå går mot jul, får du her en variant med klementiner.
En sprø smuleblanding bestående av appelsin kjeks toppes med klementiner og en generøs porsjon med ostekrem.
Ostekremen er veldig enkel å lage. Myk kremost blandes med Nestlé sukret kondensert melk for å lage en deilig, sart krem. Litt appelsinskall røres inn for smakens skyld. Om du vil, kan du bytte ut appelsinskallet med sitronskall.
Finn frem porsjonsglass og lag et glass til hver av dine gjester, eller fin frem et stort skål (gjerne glass slik at man kan se lagene) og lag en stor porsjon som alle kan servere seg fra.
Vil du lage ostekake kan du doble mengden på smuleblandingen, presse det ned i en kakeform og toppe med klementiner og ostekrem. Sett ostekaken kjølig til neste dag og pynt med klementiner og revet mørk sjokolade.
Personlig foretrekker jeg å servere denne ostekaken i porsjonsglass, det er noe med det å ha en dessert helt for seg selv.
Lag de gjerne dagen før (spar siste pynting til like før servering) og server med julebakst eller appelsinkjeks til.
Lyst å lage enkle karameller med Nestlé kondensert melk, finner du oppskriften her.