Engelsk peppermyntekonfekt

peppermyntekonfekt

For en liten stund siden hadde jeg besøk av Maria fra Marias salt og søtt (sjekk ut bloggen hennes om du ikke allerede følger den) og hadde en aldri så liten juleverksted her på studiokjøkkenet mitt.

Det ble mye kjasing (som det skal være på et juleverksted) og litt baking. Blant annet disse peppermyntekonfektene.

Jeg lagde safransnurrrer (se oppskriften her) og havreflarn med en aldri så liten vri. Disse ble mer et prøveprosjekt under verkstedet og må finpusses før oppskriften publiseres på bloggen. Maria lagde disse peppermyntekonfaktene og noen meget gode pepperkaker som jeg håper å også kunne få lov til å gjengi oppskriften på her på bloggen etterhvert (og før jul…)

Et lite varsel. Disse peppermyntekonfektene er vanedannende. Vel og merke om du er glad i peppermynte, det er det jo ikke alle som er. Konfekten er veldig søt, en konfekt innimellom holder i massevis. Når det er sagt, så er en peppermyntekonfekt en perfekt ‘pick me up’ når man trenger en liten boost.

Enkle å lage er de og! Ingen steking, men litt tørketid må medregnes. Om du vil dyppe de i sjokolade er helt opp til deg. Jeg foretrekker mørk sjokolade. Melkesjokolade passer også for de som aldri kan få det søtt nok…

peppermyntekonfekt

 

ingredienser
Peppermynter
  • 1 dl vann
  • et par dråper grønn konditorfarge
  • 1 ts peppermynteektsrakt
  • 850g melis
Pynt
  • 100g mørk sjokolade
fremgangsmåte

Bland konditorfarge og peppermynteekstrakt i vannet.

Ha melis i en bolle og rør inn vannet. Hell deigen over på en glatt benk og kna til den er fast og smidig. Dette tar 5-10 minutter.

Strø litt melis på benken og rull deigen ut til 1/2 cm tykkelse. Stikk ut små sirkler med et glass og legg de på et bakebrett dekket med bakepapir.

La peppermyntekonfekten lufttørke et par timers tid.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølge og dyp eller pynt peppermyntekonfekten med den.

Oppbevar konfekten tørt og kjølig, gjerne i en kakeboks for eksempel.

peppermyntekonfekt

Tips : peppermyntekonfekt er også en fin gave til jul!

Kommentarer

  • Reply Inger 15. desember 2017

    Hei Ina! Jeg vil gjerne prøve disse (mint sjokoladene) og har lyst til å.gi dem bort i gave. Men tenker at når man har dyppet de i sjokolade og legger de ned på brett, blir de litt stygge på undersiden? Ble dine det? Tusen takk for masse inspirasjon 🙂 hilsen Inger

    • Reply Mat På Bordet 16. desember 2017

      Hei Inger
      Vi lot de stivne/tørke på litt bakepapir.
      Trikset er å la sjokolade renne godt av før du legger de ned på brettet (som vi også dekket med bakepapir) slik at sjokoladen ikke renner utover.
      Det blir en side som er litt finere enn den andre ja, men sånn er det med konfekt 😉
      Lykke til!
      ina:)

  • Reply Lina 14. desember 2017

    Gleder meg til å prøve disse konfektene. Så fine! Hvor kjøper jeg peppermynteekstrakt? Kan peppermynteolje brukes isteden?

    P.S. digger bloggen din!

    • Reply Mat På Bordet 16. desember 2017

      Hei Lina
      Ja, du kan bruke peppermynteolje istedenfor peppermynteekstrakt men vær obs på at oljen er mer intens enn ekstrakten.
      Smak deg frem! 🙂
      Lykke til!
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »