Safransnurrer med marsipan

safranboller

Safransnurrer med marsipan er luksus! Kostbare ingredienser, og du verden så usannsynlig godt!

Du kunne selvsagt sløyfe safranen eller bytte det ut med gurkemeie (som vil gi deg gulfargen, men ikke smaken), da blir det ‘vanlige’ snurrer med marsipan. Godt det og, men om du vil feire noe eller gjøre stas på noen så spanderer du safranen.

Duften og smaker er umiskjennelig og passer godt til denne gjærbaksten. Kombinert med marsipan, mandler (for litt krønsj) og rosiner (bare ekstra sødme) er bare, ja, hva jeg si, helt utrolig godt!

Kos deg med disse, nyt de. Del de med dine kjære.

De smaker selvsagt aller best rett fra ovnen. Dvs, la de avkjøle først og spis de helt ferske, eller litt utover dagen.

Skal du ikke spise før til neste dag vil jeg anbefale å fryse de og la de tine før de skal spises. En rask tur i en varm ovn vil friske de opp ytterlig.

Og kos deg med bakingen! Fargen og lukten på deigen er helt fantastisk. Og når  safransnurrene først står i ovnen kan jeg love deg en aldeles videunderlig duft i huset.

safranboller

Lyst å lage lussekatter? Oppskriften finner du her. 

Safransnurrer med marsipan – ca. 16 snurrer

ingredienser
Boller
  • 650g hvetemel
  • 150g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1 g safran
  • 150g margarin eller smør
  • 5 dl melk
Fyll
  • 100g marsipan, revet
  • 100g mandler, grovhakket
  • 50g rosiner
til penslin
  • 1 sammenvispet egg
fremgangsmåte

Ovn temp 180°

Smelt margarin/smør. Ha melken opp i kjelen med margarin/smør og la det komme til kroppstemperatur.

Ha hvetemel, sukker, kardemomme, tørrgjær og safran i en bolle og rør sammen. Hell den lunkne melkeblandingen i og rør sammen til en deig. Elt deigen til den er smidig.

Jeg liker å bruke kjøkkenmaskinen til dette, og lar gjerne deigen være noe klissete.

Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted en times tid.

Kjevl deigen ut til en firkant på ca. 40x50cm.

Fordel revet marsipan, mandler og rosiner på toppen. Brett en tredjedel inn mot midten og brett så den siste tredjedelen over dette igjen . Skjær deigen i remser (ca. 2 cm brede), tvinn og knyt de. Sjekk denne oppskriften på kanelboller for å se bilder av teknikken.

Sett snurrene på et stekebrett, dekk de til og la de etterheve en halvtimes tid.

Pensle de lett med egg og de så i forvarmet ovn. Stek i ca. 20 minutter. Steketiden vil variere med tykkelsen på snurrene og hvor tette de står inn til hverandre. Snurrene skal ha godt med farge og se gjennomstekte ut.

La snurrene avkjøle noe på brettet før du legger de over på en rist og lar de avkjøle helt – eller så lenge du kan vente.

safranboller

Nyt! ♥

Kommentarer

  • Reply Stine 10. desember 2017

    Hei! Først og fremst. Tusen takk for en fantastisk fin blogg med så inspirerende oppskrifter. Tenkte prøve meg på disse lussebollene her i dag, men har litt spørsmål om teknikken. Har lest og sett bilder av kanelbolleeteknikken du viser til, men betyr det da at delen man har lagt fyllet på (toppen) skal brettes over midten til slutt? Og skal det kjevles ut på nytt og legges fyll på sånn som med kanelbollene?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »