Safransnurrer med marsipan er luksus! Kostbare ingredienser, og du verden så usannsynlig godt!
Du kunne selvsagt sløyfe safranen eller bytte det ut med gurkemeie (som vil gi deg gulfargen, men ikke smaken), da blir det ‘vanlige’ snurrer med marsipan. Godt det og, men om du vil feire noe eller gjøre stas på noen så spanderer du safranen.
Duften og smaker er umiskjennelig og passer godt til denne gjærbaksten. Kombinert med marsipan, mandler (for litt krønsj) og rosiner (bare ekstra sødme) er bare, ja, hva jeg si, helt utrolig godt!
Kos deg med disse, nyt de. Del de med dine kjære.
De smaker selvsagt aller best rett fra ovnen. Dvs, la de avkjøle først og spis de helt ferske, eller litt utover dagen.
Skal du ikke spise før til neste dag vil jeg anbefale å fryse de og la de tine før de skal spises. En rask tur i en varm ovn vil friske de opp ytterlig.
Og kos deg med bakingen! Fargen og lukten på deigen er helt fantastisk. Og når safransnurrene først står i ovnen kan jeg love deg en aldeles videunderlig duft i huset.
Smelt margarin/smør. Ha melken opp i kjelen med margarin/smør og la det komme til kroppstemperatur.
Ha hvetemel, sukker, kardemomme, tørrgjær og safran i en bolle og rør sammen. Hell den lunkne melkeblandingen i og rør sammen til en deig. Elt deigen til den er smidig.
Jeg liker å bruke kjøkkenmaskinen til dette, og lar gjerne deigen være noe klissete.
Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted en times tid.
Kjevl deigen ut til en firkant på ca. 40x50cm.
Fordel revet marsipan, mandler og rosiner på toppen. Brett en tredjedel inn mot midten og brett så den siste tredjedelen over dette igjen . Skjær deigen i remser (ca. 2 cm brede), tvinn og knyt de. Sjekk denne oppskriften på kanelboller for å se bilder av teknikken.
Sett snurrene på et stekebrett, dekk de til og la de etterheve en halvtimes tid.
Pensle de lett med egg og de så i forvarmet ovn. Stek i ca. 20 minutter. Steketiden vil variere med tykkelsen på snurrene og hvor tette de står inn til hverandre. Snurrene skal ha godt med farge og se gjennomstekte ut.
La snurrene avkjøle noe på brettet før du legger de over på en rist og lar de avkjøle helt – eller så lenge du kan vente.
Hei! Først og fremst. Tusen takk for en fantastisk fin blogg med så inspirerende oppskrifter. Tenkte prøve meg på disse lussebollene her i dag, men har litt spørsmål om teknikken. Har lest og sett bilder av kanelbolleeteknikken du viser til, men betyr det da at delen man har lagt fyllet på (toppen) skal brettes over midten til slutt? Og skal det kjevles ut på nytt og legges fyll på sånn som med kanelbollene?
Hei! Først og fremst. Tusen takk for en fantastisk fin blogg med så inspirerende oppskrifter. Tenkte prøve meg på disse lussebollene her i dag, men har litt spørsmål om teknikken. Har lest og sett bilder av kanelbolleeteknikken du viser til, men betyr det da at delen man har lagt fyllet på (toppen) skal brettes over midten til slutt? Og skal det kjevles ut på nytt og legges fyll på sånn som med kanelbollene?
Hei Stine
Lol, det er vanskelig å forklare dette med ord altså.
Sjekk bildene i dette innlegget fra Tine – https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/sot-gjarbakst/kanelknuter-fra-bakeriet-i-Lom
Ble det klart for deg nå?
Hvis ikke, legg igjen nok en kommentar så skal jeg prøve å forklare bedre.
ina