Året som var og året som er

Så hva skjedde egentlig i 2017?

Flytting, flytting og flytting.

Nytt hjem, nytt kontor, ny blogg, ny logo, ny bok, nye kunder.

Det var kort versjonen.

Det har vært et hektisk år, uten kjente rutiner. Med blogging fra et provisorisk kjøkken halve året, med rekvisita som ble flyttet fra hus til leilighet til hytte til det nye kontoret. Med en hverdag uten barn hjemme og midlertidige boliger. Et annerledes år.

Vi fikk bo på St.Hanshaugen i 3 måneder og ble kjent med Oslo på en helt ny måte. For en fin by! Det ble også en måneds opphold på hytta i mai der vi kunne ønske våren velkommen med havet som nærmeste nabo og nyte rolige kvelder i stillhet med fantastiske solnedganger.

Det var selvsagt litt vemodig å flytte ,men samtidig var det nye muligheter og opplevelser som sto for tur.

Bloggen ble også flyttet fra en trygg og spennende platform og gjenoppsto i ny drakt med ny logo og nye funksjoner i februar. Ny grafisk profil  kom på plass og bloggen ble oppdatert med nye funksjoner for både deg som leser og meg som blogger.

Samtidig som vi flyttet og ny blogg kom på plass bestemte jeg meg for å skrive bok. Jeg skjønner ikke at jeg tenkte at jeg ville ha tid til det. Men bok nr. 3 så dagens lys i høst, og selv om jeg elsker alle mine bøker elsker jeg nå denne mest. Rart med det.

I mai flyttet jeg endelig inn i det som skulle bli mitt nye studiokjøkken. Flytting fra huset og inn i leilighet innebar at det ikke lengre var fornuftig å jobbe hjemmefra. Å ha et studiokjøkken eller kontor om du vil kalle det har også gitt meg en litt annen innstilling til blogging. Bloggen begynte som en hobby. Å ta steget fra hobbyvirksomhet til bedrift (for det er det bloggen er blitt) er ingen lett eller ukomplisert steg. Å flytte virksomheten ut av hjemmet og inn på et kontor var en aldri så liten aha opplevelse for meg og for første gang så kjentes bloggen ut som en jobb. På godt og vondt.

Det ble ikke slutt på 24/7 jobbingen, men det ga meg en mulighet til å distansere meg fysisk fra bloggen i hverdagen. Dvs at jeg nå kan gå fra et rotete jobbekjøkken og hjem til et ryddig hjemmekjøkken. Det er faktisk en aldri så liten luksus for en matblogger.

Høsten har vært roligere, men også utfordrende. Jeg besluttet å stå på egne ben igjen, dvs uten agent og føle litt på hvordan jeg ønsker å jobbe fremover. Jeg har fantastiske kunder, gamle som nye og elsker å bli utfordret av de. Vel, elsker er kanskje ikke helt riktig. Skal jeg føle meg utfordret må jeg utenfor min komfortsone, og det er aldri komfortabelt. Men, det er slik man oppdager sine sterke og svake sider. Noen ting trenger ikke å repeteres, andre kan utforskes videre. Jeg kjenner også på at det er en balansegang mellom å drive bloggen som en business (som er nødvendig) og drive bloggen som en liebhaberprosjekt og beholde gleden i det jeg gjør.

Så hva skal skje i 2018? Jeg vet ikke.

Jeg har selvsagt ambisjoner og mål med bloggen, hvordan jeg skal få de til må jeg finne ut av mens veien blir til. En ting er dog sikkert, jeg er glad i jobben min. Det er en fantastisk følelse at andre bruker oppskriftene jeg legger ut, at dere kjøper bøkene mine, at dere legger igjen kommentarer på bloggen, på facebooksiden, på Instagram, chatter med meg på instagram og snap, sender meg eposter og kommer og hilser på meg når dere treffer meg.

Jeg gleder meg å komme enda mer i orden på studiokjøkkenet, åpne for å ta i mot andre på kjøkkenet og lage mat sammen. Jeg ser frem til å filme mer (TV opptreden på Matkanalen ga mersmak…), snappe mer og kjøre i gang med litt live sendinger.

Jeg ser frem til å fortsette å samarbeide med eksisterende kunder og inngå avtaler med nye spennende kunder. Jeg ser frem til masse fotografering, masse kokkelering, finne på nye prosjekter og lage mye god mat.

Jeg skal også ha tid til mer enn mat. Det blir fortsatt mye natur å se på mine Instagram stories og på snap. Savner du mine morgenturer og bilder fra mine reiser kan du også følge meg på morningwanders på Instagram. Og vil du ha enda mer matinspirasjon kan du følge med på matbloggsentralen på instagram. 

Vil du følge med er du så hjertens velkommen ♥

Godt nytt år!

klem,

ina

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »