Dag 3 i denne eltefrie uken og det er tid for eltefritt brød med rug og valnøtter.
Valnøtter ble med i deigen som en ettertanke – jeg hadde rett og slett for mange valnøtter igjen fra jula. Sånn kan det gå. Men, det er jo aldri for galt at det kan være godt for noe, og dette brødet ble fantastisk godt, til dels takket være en hel haug med finhakkede valnøtter. Om du ikke har valnøtter, eller ønsker å bruke valnøtter, kan disse fint sløyfes fra oppskriften. Alternativt kan du bruke en annen type nøtt eller en blanding av forskjellige nøtter. Dette er en ypperlig måte å bruke opp litt nøtterester…
Som med gårsdagens brød, stekte jeg denne uten gryte. Deigen var ganske fast i forhold til ‘vanlig’ eltefritt deig, men ble ganske bred under 2. heving. Høyden på brødet tok seg opp i den glovarme ovnen og jeg sier meg derfor godt fornøyd med formen.
Husk å snitte toppen av brødet før du setter den i ovnen. Som du (svakt) kan se, har jeg laget et rute mønster. Bruk en skarp kniv eller et barberblad for å lage det mønsteret du vil.
Det ble et litt rustikt landbrød med valnøtter. På en måte.
Brødet er halvgrovt iht. brod og korns brødskala kalkulator og passer til blingser (med eller uten ost) eller som tilbehør til supper, salater eller gryteretter.
Lyst på flere oppskrifter på eltefritt brød? Klikk her.
Hei,
Først vil jeg takke deg for alle fine oppskrifter du har lagt. Vi bruker oppskriftene dine nesten hver dag til matlaging 🙂
I oppskriften lurer på en ting. Skal man bruke 5 dl lettmelk eller vann?
Lista av ingredienser sier 5 dl lettmelk, mens teksten sier «hell vannet».
Hilsen,
Hazel
Hei Hazel!
Det skal være lettmelk, og jeg har rettet det nå i oppskriften.
Når det er sagt, kan lettmelk gjerne erstattes med vann.
Veldig koselig å høre at du bruker bloggen ofte, det varmer min blogghjerte <3
Lykke til med bakingen - ina